Sjokk vs. distanser for Lift

Før de bestemmer seg for hvilken type lift som best passer dine behov og budsjett, må du skille mellom sjokk og fjærer, og fjerne den misforståelse at bare sjokk heis vil øke høyden på lastebilen. En fjær erstatning er hva som faktisk løfter lastebil; et sjokk heisen er en fjær løft som hever hele bilen, inkludert kroppen, ramme og drive-tog komponenter over hjulene. En spacer, eller kroppen, bruker heis bare blokker for å heve kroppen over rammen samtidig la motor, girkasse og drivlinje biter på samme sted. Det er viktig å vurdere flere fasetter av løfte prosessen når du velger mellom en fjær og avstands løft for lastebil eller Jeep.

Koste

En fjær heis krever nye sjokk, fjærer og andre opphengssammenstillinger som har en høyere materialkostnad enn blokkene som benyttes for en spacer løft. Installasjonen av en fjær heis krever også mer arbeidskraft timer og mer erfaren arbeidskraft for riktig installasjon, samtidig som et avstandsstykke heis er mindre arbeidsintensiv, senke installasjonskostnaden av et avstandsstykke løft.

Bakkeklaring

En fjær løftet løfte seg selv hele lastebil over hjulene, noe som åpner for økt tilnærming, avgang og drive-over vinkler; Dette gjør det til et valg for de som leter etter økt off-road. En spacer lift hever karosseriet over rammen, som ikke øker tilnærming, avgang eller kjøre-over vinkler på turen; dette gjør avstands løfte et valg for de som bare ønsker den visuelle appell av en løftet lastebil og større dekk.

håndtering

En fjær løft øker fjæringsvei på lastebil siden det faktisk oppnår målet om å løfte lastebilen din ved å legge funksjonelle fjæringsvei under turen. Spring heiser gi din lastebil evnen til å absorbere større nedslag og samtidig øke suspensjon artikulasjon. En spacer heis øker ikke funksjonelle fjæringsvei for artikulasjon, og ikke tilbyr off-road håndtering fordeler for lastebil. Men, beholder en spacer løft også fabrikken suspensjon av lastebilen, noe som gjør det håndtere det samme på veien; Dette sikrer at du ikke har overdreven suspensjon bob eller kroppen mager som kan plage lastebiler med våren heiser.

Rull over

Lastebiler med fjær heiser har et høyere tyngdepunkt ettersom den økte suspensjonen øker høyden av legemet, ramme, motor og transmisjon. En spacer løftet løfte kroppen over kabinettet, slik at den opprinnelige bilens tyngdepunkt stort sett intakt. Dette gjelder bare når man sammenligner de to stiler av heiser til hverandre, skjønt, og du må være klar over at både type heiser ikke øke sannsynligheten for en velt siden de begge heve tyngdepunktet.

Liftability og estetiske

Spacer heiser vanligvis toppen ut på 3 inches totalt heis, begrense mengden av heisen og størrelse på dekk du kan oppnå når du bruker denne stilen av heisen. Suspensjon heiser kan gå opp til 2 fot i total lastebil høyde, avhengig av dine ønsker. En lastebil med en suspensjon heis har også en tendens til å se og kjøre mer profesjonelt siden hele kroppen er hevet over akslene og lastebilens høyde tilsvarer fjæringsvei. En lastebil med et avstandsstykke heis sitter over chassiset, å øke mengden av synlig understell under rammen, noe som svekker den visuell appell.