Sitron lover på et privat salg

Sitron lover på et privat salg


Sitron lover beskytte kjøpere fra å kjøpe biler med store mekaniske problemer, typisk feil som påvirker sikkerheten og generell drivability av kjøretøyet. Disse lovene, for det meste, ikke strekker til mindre kosmetiske eller elektroniske feil og sjelden utvide til privat salg. Sitron lover angående privat salg varierer fra stat til stat, så det er viktig at du undersøker statens lover å forstå dine rettigheter som kjøper og en privat selger.

State Laws

Dine rettigheter er basert på den staten du bor i og hvor du har kjøpt og registrert kjøretøyet. For eksempel, i Massachusetts alle som selger mer enn fire biler i en 12-måneders periode er ansett som en bilforhandler og er do til forhandler lover.

Avsløring

Vanligvis er private biler selges "som den er". Men det er en selger ansvarlig for å oppgi opplysninger om bilens tilstand før salget. Hvis et kjøretøy har blitt berget, ødelagt, oversvømmet eller stjålet, kan kjøperen ha grunnlag for søksmål hvis det ikke er offentliggjort. Tilsvarende, hvis en kilometerteller har blitt rullet tilbake, kan bilen være kvalifisert for retur. Mange stater tilbyr en periode på noen få dager hvor et kjøretøy kan bli returnert dersom det viser stor mekanisk svikt. Disse lovene variere, men fordi det er vanskelig å avgjøre om et kjøretøy led av disse mekaniske symptomer før tidspunktet for salg, eller om de ble pådratt etter kjøpstidspunktet.

Hva er dekket

I mange stater, er kjøperen ansvarlig for å ha et kjøretøy kontrolleres innen syv dager etter kjøpet ha regress mot selger for problemer. Kjøpere har vanligvis 30 dager til å returnere bilen. Mange land krever at reparasjonen overstige en prosentandel av kjøpesummen for bilen som skal dekkes under private sitron lover. I noen, har kjøperen liten eller ingen recourse, noe som gjør det svært viktig å ha et kjøretøy kontrollert før du kjøper.