Sikker kjøring Metoder

Sikker kjøring Metoder


Sikker kjøring bidrar til å holde deg, passasjerene og alle andre på veien ut av veien. Flere forholdsregler og metoder kan gjennomføres for å sikre trygg kjøring. Pass på at bilen er registrert og forsikret, og lisensen er gyldig før du setter deg bak rattet og traff veien.

Hold hendene på "10 og 2"

Hold hendene på "10 og 2" på rattet. "10 og 2" refererer til 10:00 og 02:00; plassere hendene der "10" og "2" er plassert på urskiven. Dette sørger for å ha en solid grep om hjulet, i motsetning til å holde med en hånd på "12" eller "6." Når du slår, slår hjulet i den retningen du skal gå og rotere hånd over hånd slik at hjulet for å slå lett alltid å holde kontroll med hendene på rattet hele tiden.

Speil og Stoler

Dine speil og førersetet må settes i en komfortabel og trygg måte. Du bør være i stand til å se på alle tre speil (bak og begge sidevisninger) raskt uten å måtte bevege hodet mye. En liten hodebevegelser er greit, men hodet bør alltid ser fremover, bortsett fra når du kjører i revers eller sjekke blindsonen. Den bakspeilet bør plasseres slik at du kan tydelig se ut av hele ryggen frontruten. De sidespeil bør gi et klart syn på hva som skjer ved siden av bilen på hver side. Du bør se på siden av bilen i det innerste hjørnet av både speil og være i stand til å se veien og horisonten. De fleste biler har fortsatt en blind flekk, så snu hodet for å se ut av vinduet på den blinde flekk før du skifter fil eller parkering er et must.

Din førersetet bør settes i en posisjon der du kan godt se ut alle vinduene og nå pedaler og ratt. Albuene og knærne bør være litt bøyd, men ikke bøyd nok til der du er for nær.

Bruk Signaler og lamper

Bruk alltid blinklys når du slår eller parkering. Slå på den aktuelle høyre eller venstre signal halvt kvartal eller mer før tenkt å snu, men ikke slå den på for tidlig, eller andre drivere kan være forvirret om hvor du har tenkt å snu. Slå alltid på alle frontlysene når du kjører i sen ettermiddag, kveld eller når det er regn eller snø. Frontlyktene hjelpe deg å se i mørket, og hjelpe andre sjåfører ser deg. Pass på at alle frontlykter og baklykter fungerer som de skal, og er ikke brent ut før du får på veien. Frontlys slå på baklysene automatisk.

Årvåkenhet og defensiv kjøring

Alltid være på vakt når du kjører. Unngå å bruke mobiltelefoner eller sjekke e-post eller tekstmeldinger. Hvis du må bruke telefonen, må du bruke en hands free enhet for å holde begge hendene på rattet. Hvis passasjerene er å være høyt eller distraherende, be dem om å roe ned før bilen har stoppet. Ikke spille musikk så høyt at ambulanse eller politi sirener kan høres hele tiden.

Defensiv kjøring betyr at når du kjører, er du alltid på vakt av veiforholdene og klar over hva andre drivere gjør rundt deg. Kjør forsiktig; være klar til å reagere på andre sjåfører og ikke la din sikkerhet i hendene på en annen sjåfør. Ikke kjør i noens blind side, må du være forsiktig i trafikken, dårlig vær eller veiarbeid, og alltid adlyde alle trafikkskilt og fartsgrenser. 77 prosent av alle ulykker er forårsaket av førerfeil, så være på vakt og kjøre defensivt for å bidra til å redusere dette antallet.

Drive Sober

Ikke kjør under påvirkning av alkohol eller narkotika. Ifølge Alkohol Alert, ble nesten 14 000 mennesker i USA drepte i bilulykker som involverte alkohol, om lag 37 prosent av det totale antall bildeler dødsfall dette året. Den prosentandelen er mindre enn de foregående årene, men kjøring under påvirkning av alkohol eller narkotika kan drepe hvem som helst: du, dine passasjerer og uskyldige mennesker i nærheten av deg på veien. Ring en drosje hvis nødvendig. En DUI er et alvorlig lovbrudd som koster tusenvis av dollar, og kan resultere i tap av kjøring privilegier eller fengsel. Kjøring under påvirkning er ikke verdt risikoen.