Samsung TV reparasjon tips

Selv om kostnadene for flatskjerm og store TVer har gått ned i løpet av årene, er de fortsatt en betydelig investering, og bare tanken på et problem som oppstår kan indusere frykt og panikk. Heldigvis mange av de problemene som har en tendens til å dukke opp er lett fast og de som ikke kan likevel behandles av en vedvarende og flittig TV eier.

DLP Projection TV

For mange år, har Samsung vært kjent som en topp av linjen produsent av DLP TV. Som alle DLP projeksjon TV, men Samsung-modeller er utsatt for noen vanlige problemer. Det vanligste problemet er lampefeil, noe som vanligvis skjer mellom 1000 og 3000 timer levetid. Som lampen aldre vil du begynne å legge merke til at bildet produsert av Samsung DLP vil dimme. Når lampen ikke svikter, vil det nesten alltid være med oppstart. Når dette skjer, vil du legge merke til den åpenbare mangelen på et bilde, og blinkingen av lampen indikatoren, som ligger på bunnen midtre delen av Samsung DLP.

For å skifte ut lampen, må du forsikre deg om at din Samsung DLP er slått av og koblet i flere timer før du bytter lampen. Dette vil sikre at du ikke vil få elektrisk støt eller brenne deg på varm pære.

Når vi står overfor Samsung DLP bakfra, vil lampen være på nederst i høyre hjørne på fjernsyn. Bruk en stjerneskrutrekker til å fjerne skruene fra lampedekselet. Når du er ferdig, pop lampedekselet og fjern de to skruene like over lampe som fester den til strømkilden. Etter at du har fjernet disse skruene, bruke milde og konsekvent makt for å fjerne lampen fra kabinettet sitt.

Etter å ha fjernet den gamle lampen, sette på et par av rene antistatiske hansker. Det er veldig viktig å ikke få noe olje fra huden din eller skitt på den nye lampen som det kan drastisk redusere levetiden. Når du setter inn den nye lampen inn i lampehuset, sørg for at den er skjøvet helt inn. Eventuelle gap mellom kontakter og selve lampen kan føre til elektrisk bue, som kan brenne ut den nye lampen og kan forårsake alvorlig skade på TV generelt. Sørg for å erstatte alle deksler og skruer før du kobler til og slå på TV-en.

Flat Panel Plasma og LCD-TV

Samsung plasma og LCD-TV har ingen bevegelige deler, i motsetning til DLPs, og derfor vil aldri kreve noen del utskiftninger som må gjøres av forbrukeren. De har imidlertid en tendens til å oppleve noen mindre problemer fra tid til annen at du kan fikse selv.

For eksempel kan både Samsung plasma og LCD-skjermer lider av "stuck pixels", når en rød, grønn eller blå pixel forblir på skjermen lenge etter et bilde har endret seg. Den enkleste løsning på dette er å kjøre en tredjepart program som heter JScreen Fix, som sender et langvarig utbrudd av flerfarget statisk til TV-skjermen. Etter flere minutter, i de fleste tilfeller, fast pixel blir fjernet. Siden JScreenFix kan bare kjøres ut av en datamaskin, må du kjøre den på en bærbar PC som kan kobles til din Samsung flatskjerm-TV.

Den xx34, xx54 og xx64 serie Samsung plasma-TV-er kan lide av en unik sak som involverer tilbakevendende lyd. Dette skjer ofte rett ved oppstart, men kan også skje etter flere minutter eller flere timer med visning. I de fleste tilfeller, å få lyden til å fungere igjen krever at TV slås av og startet på nytt. Den permanente løsning på dette problemet er en enkel firmware oppgradering (se "Ressurser" seksjonen). For å fullføre oppgraderingen, laste ned riktig firmware-filen til en USB-minnepinne på minst 64 MB i størrelse. Når du er ferdig, kobler du minnepinnen til TVen og slå på enheten. Den firmware oppgradering er en selvutpakkende fil som TVen vil gjenkjenne og installere på oppstart. Det er veldig viktig å ikke slå av Samsung plasma før oppgraderingen er fullført.