Sammenligning av Honda Helix og Honda Reflex

Den japanske produserte Honda Helix og Honda Reflex var scootere importert til USA. Selv om de to syklene var tydelig i scooter klassen, de var store etter scooter standarder, overstiger akselavstand på noen av de store gutt sykler, inkludert Harley-Davidson. Reflex var en senere versjon av Helix, på en kortere akselavstand, men idrett en større motor.

Helix sjokkerte motorsykkelen verden når Ed Otto syklet en å fullføre 1995 "Iron Butt Rally" på 22. plass, ved å dekke 9,361 miles i 11 dager.

Bakgrunn

Honda Helix tilnærmet uendret i løpet av sin produksjon kjøre 1986-2001 og fra 2004 til 2007. Det var stor, med en romslig sete, bak-motor konfigurasjon og mer enn nok benplass. Dens sitteplasser var ergonomisk og var en av de mange goder som tiltrakk ryttere. Produksjonen ble avsluttet i 2001, men etterspørselen holdt seg sterk i USA, og Honda brakte den tilbake i 2004. Reflex var Helix er større, brawnier bror, selv om det satt på en kortere akselavstand. Mens Helix hadde utseende bare en mor kan elske, Reflex var ultra-moderne og strømlinjeformet i en jet-alderen slags styling. Selv om Reflex hadde flere reiser i sin forhjulsoppheng enn Helix, ryttere ofte klaget over verkende rygger mens du reiser over lange avstander. Sitte av Helix var mye gunstigere alternativ i total komfort. Produksjon av begge modellene opphørte i 2007.

motorer

Honda Helix holdt en væskekjølt, 244 cc, fire-takter, ensylindret motor med en 10,5-til-1 komprimering. Den hadde en 2.9 tommers diameter og 2,4 tommer slag. En 30 mm CV forgasseren er utstyrt med en automatisk strupeventil levert brensel til motoren. Scooteren var beltedrevet. Reflex modellens fire-takts, ensylindret motor hadde en større slagvolum på 249 cc. Det inneholdt det samme carb som Helix, men toppfarten var 82 km / h, slo Helix med om lag 5 mph. Reflex også omtalt flytende kjøling og belte-stasjonen.

Suspensjon

Helix hadde en bunn lenke forhjulsoppheng med 3,2 inches av foran reise. Den bakre var en svingarm versjon med to hydrauliske støtdempere og 3,9 inches av reiser. Helix syklet på en 12-tommers forhjul og 10-tommers bak. Forhjulet hadde en enkelt skivebrems, mens trommelbremser gitt bremsekraft for bakhjulet. Honda vedtatt en teleskopgaffel for Reflex med ekstra reise i front, på 3,9 inches. Bakhjulsopphenget med doble sjokk forble den samme som Helix, men Honda barbert av mengden reise litt til 3,8 inches, som ikke gjorde noe for å bedre kjørekomfort. Men hjulstørrelser økt til 13 inches for forsiden og 12 inches for baksiden. Honda har lagt en skivebrems på bakhjulet. En blokkeringsfrie bremser, eller ABS, var ekstrautstyr på Reflex.

Dimensjoner og kapasiteter

Helix red på en sjenerøs 63,8-tommers akselavstand. Dens setet satt lavt på bare 26,2 inches av bakken. Dens tørrvekt var 349.4 lbs. Drivstofftanken holdt 3,2 liter. Reflex satt på en kortere 60,8-tommers akselavstand, men så større, først og fremst fordi det er sete satt høyere, på 28,3 inches av fortau. Det er også veide mer enn Helix, på 374.8 lbs. Men krympet Reflex drivstofftank litt til 3,1 liter.