Rimelige Ground Effects

Rimelige Ground Effects


Ordene "bakken effekten" er langt oftere brukt enn de blir forstått, med henvisning enten til den aerodynamiske "bakken effekten" eller karosseristykker (aka body kit) som gjør det mulig. Bakkeeffekt er i det vesentlige det vakuum som kan utvikle seg under en bil i bevegelse når luftstrømmen under bilen er lite i volum og beveger seg raskt. Ground effekt reduserer en iboende vingeformet bilens løft i høy hastighet, noe som gjør det både raskere og mer stabil. Den minst kost bakken effekter kit kan være den du bygge selv.

Sheetmetal Air Dam

Redusere heisen er delvis om å øke lufthastigheten under bilen, noe som kan bli hjulpet ved å eliminere så mye under bilen luftstrøm som mulig. En metode er å bare danne et stykke sheetmetal rundt eller under bilens støtfanger foran og sette den så nær bakken som mulig uten at det sliping på fartsdumper eller veien under suspensjon kompresjon.

Sheetmetal sideskjørt

Sideskjørt er som luft dammer for sidene av biler, og strekker seg nedover fra bunnen av legemet mellom de fremre og bakre hjul Den enkleste måten å lage en effektiv side skjørt er å skjære en strimmel av sheetmetal, så lenge avstanden fra baksiden av forhjulet åpning på forsiden av den bakre. Stripen bredde bør være avstanden fra bilen til bakken pluss tre inches. Bøy en 90-graders, tre tommer leppe langs den øvre lengde på skjørtet; bruke denne leppe å feste skjørtet til den nederste av legemet med skruer sheetmetal. Sette en 2-tommers leppe på bunnen for strukturell stivhet.

Belly Pan og Diffuser

Luft dam og sideskjørt eksisterer for å redusere luftstrømmen under bilen; magen pan / diffuser styrer luften som gjør det under. En mage pan er et stort stykke sheetmetal som dekker bunnen av biler og holder luft fra fanger på de mange små forhøyninger under. Magen pan alene har en drastisk innvirkning på stabilitet i høy fart og toppfart, men du kan gå opp spillet ditt ved å utforme den som en diffuser. Fest bunnplaten til bunnen av air dam på forsiden, og bøy den slik at den sparker opp å følge gulvet i bilen bak motoren. Dette tvinger all luft som gjør at det under bilen for å ekspandere for å fylle gapet mellom chassiset og bakken. Denne utvidelse bevirker et trykkfall som suger bilen til veien som et vakuum.

Sheetmetal Bumper Deksel

Den nederste delen av støtfangeren bak dekselet skal være så langt fra bakken som mulig slik at luften under bilen for å gå ut så raskt som mulig. Den bakre støtfanger dekselet skal fungere som en forlengelse av bunnplaten. Sett en 2-tommers leppe nederst på støtfangeren dekselet og fest den til baksiden av magen panne med sheetmetal skruer.