RG6 og RG6U koaksialkabel Forskjeller

RG6 og RG6U koaksialkabel Forskjeller


RG6 og RG6 / U er typer koaksialkabel. De er mest brukt til å rute kabel-TV-signaler. RG står for "Radio Guide," stammer fra den opprinnelige militære spesifikasjoner for koaksialkabler brukes til å bære radiobølger for kommunikasjon. Elektrisk, RG6 og RG6 / U-kabler er identiske. Begge har en størrelse 18 amerikanske Guide Wire (AWG) senterleder og 75 ohm impedans.

Underground

Det er ingen presis betegnelse for betydningen av bokstaven U i RG6 / U koaksialkabel. En teori tilskriver betydningen av bokstaven U til ordet under jorden.

UV Resistance

En annen teori vedrørende RG6 / U kabelen er at den U betyr resistens mot ultrafiolett lys eller UV-motstand. På grunn av dette, og muligheten for at U betyr grunnen, anbefales det at du bruker RG-6 / U kabel i stedet for RG6 kabler utendørs.

Universell

En tredje teori angående den U i RG6 / U er at det er avledet fra ordet "universelle". Som en universalkabel, kan den brukes til noe formål befitting en RG6 kabel. Dette vil også innebære at det ikke er noen forskjell mellom RG6 og RG6 / U-kabler.