Reparasjon Verktøy for Radiator

Reparasjon Verktøy for Radiator


Reparere en bil radiator er raskt blitt en tapt kunstform. Med nær utryddelse av stålkjernen radiator på 1990-tallet og disponibel natur aluminiumskjerne etterfølger, reparere radiatorer er rett og slett ikke lenger praktisk eller mulig løsning. Det finnes imidlertid en rekke verktøy tilgjengelig for de som er villige til å fikse en radiator i stedet for å henvise den til skrap verftet.

flush Kit

Skylle ut en radiator kan aldri bli foreldet, og er en av de enkleste gjør-det-selv-reparasjoner der ute. Når en radiator blir tilstoppet med hardt vann sedimenter eller innskudd etterlatt når kjøle bryter ned, radiatoren ikke lenger kan utføre sin tildelte oppgaven. Koble til en flush tee til en varmeovn lange og spyle ut kjølesystemet med en flush kit er noe hver radiator kan dra nytte av med jevne mellomrom.

Radiator Fin Comb

Når lamellene på radiatoren kjerne bli flatet over av vann eller vei rusk, de ikke lenger tillater luften å passere over dem og dermed mister muligheten til å fjerne varme fra radiator rørene bak finnene. En radiator fin kam er utformet for å tillate brukeren å bokstavelig gre nedover ansiktet til kjernen, beveger seg med finnene og rette ut eventuelle bøyde ribber. Hvis bare en tiendedel av en radiator sin front kjernens overflate er blokkert av bøyde ribber, kan radiatoren miste en vesentlig del av dens kjøle evne. Når bøyd finnene er nevnt, gre dem ut bør på toppen av listen over kjøretøy reparasjoner.

crimp Tool

Radiatorkjernen holdes til tankene ved krympede faner som strekker seg fra tankene og festes rundt kanten av kjernen for å binde de to sammen. En krympeverktøy tillater brukeren å bøye disse klaffene tilbake ut av veien slik at radiatoren tank kan fjernes. Selv om dette fungerer godt på stålkjerne radiatorer, oddsen for å bøye krympede klaffene tilbake på en aluminiumskjerne er ekstremt lav, som aluminium har en tendens til å sprekke under belastningen av verktøyet.

rengjøring Rod

Rengjørings stenger er benyttet for komprimering ned rørene i radiatorkjernen for å fjerne eventuelle blokkeringer i rørene som følge av harde avleiringer som ikke kan fjernes ved skylling. Radiator tanker må fjernes for å få tilgang til rørene. Stengene kan da skyves inn og ut av rørene flere ganger for å banke ut avleiringer. Dette fungerer best hvis kjernen ble plassert i en byll ut tank for 12 eller flere timer før Rødding det ut.