Råd om Cell Phone Refusjon

Råd om Cell Phone Refusjon


Komme ditt mobiltelefonen refundert fra din bedrift er ofte litt av et grått område, som enten kan koste deg eller spare deg en stor sum penger per måned. Fra en bedrifts perspektiv, visse ting må tas i betraktning før du betaler for ansattes mobiltelefoner.

lønn Stipend

En lønn stipend kan gis hver måned for ansatte som bruker sine mobiltelefoner, forutsatt at de bruker dem for arbeidsrelaterte oppgaver som måneden. Hva må skje i slutten av hver mobiltelefon faktureringssyklusen er ansatte trenger å markere alle sine samtaler som var arbeidsrelatert og trekke fra de totale minutter fra samtalene som ikke er arbeidsrelatert. Forskjellen mellom de totale minutter brukt og samtaler som ikke var arbeidsrelaterte skal produsere et tall som bør gi en rabatt til den totale mobilregningen. Dette beløpet skal legges på en lønnsslipp, det være seg ukentlig eller bi-ukentlig.

Daglig Cell Phone Budsjett

Politikk kan også bli lagt til rette for medarbeidere som må bruke sine mobiltelefoner på veien om hvor mye de kan bruke å ringe hver dag. På en forretningsreise i USA et beløp på $ 20 per dag kan gjøres på sine telefoner, noe som ville bryte ned til et begrenset antall minutter på deres bestemt plan. Uansett hvor mye de går over, må de betale for seg selv. Det samme ville gå for en samtale gjort på en internasjonal forretningsreise, unntatt som disse samtalene er dyrere en større mengde bør bli tildelt, sier $ 50 per dag. Dette vil da bli telt opp på slutten av hver forretningsreise når den ansatte viste i sine utgiftsrapporter.

begrenset minutter

Et kompromiss kan nås mellom den ansatte og selskapet om en mobiltelefon regning eller en mobiltelefon som er gitt til den ansatte ved bedriften. Med hver månedlige syklus, kunne selskapet enige om å bare betale for basen plan og deretter med alle minutter eller tekster eller datakostnader som går over basen plan, vil den ansatte må betale. På denne måten selskapet ville ha et angitt beløp de vet at de kommer til å betale hver måned og den ansatte ville bruke telefonen ansvarlig. Det vil også spare alle tid og penger når det kom til papirene og be for mobiltelefon refusjon.