Problemer med Michelin dekk

Dekk kan påvirke bremselengden, veigrep, kjøreegenskaper og enda gass kjørelengde. Så det er viktig når du kjøper dekk for å sikre dekkene du kjøper for din bil fungerer godt med faktorer som påvirker kjøringen, inkludert lokale værforhold, område terreng og hvor mye du vanligvis bruker kjøretøyet. Som den nest største dekkprodusent i verden - og en av de mest pålitelige og etablert - Michelin tilbyr et bredt utvalg av dekk for å passe alle typer biler, så det er verdt å forske. Men forbrukere har rapportert noen problemer med Michelin-merket, som du bør vite om før du velger dekk. For å holde dekkene i best mulig stand, eksperter anbefaler at forbrukerne holde sine dekk skikkelig oppblåst, sjekk dekkene for slitasje på minst en månedlig basis, rotere dekkene hver 6000 til 8000 miles, og unngå å kjøre på høye hastigheter.

Problemer med Michelin dekk

Michelin-dekk er blant verdens ledende dekkmerker

Siste Tilbakekalling

Enkelte modeller av Michelin-dekk har blitt tilbakekalt i de siste årene. I 2004 ble dekktype 305 / 50R20 120H kalt tilbake for ikke bærer nok vekt, noe som kan føre til svikt i tilfelle av veien farer. Kommersiell lastebil dekk modell XDE ble tilbakekalt i 2004 for en uregelmessig indre liner, noe som kan føre til rask dekktrykk tap, som i sin tur kan føre til utblåsninger. I 2005 ble Michelin Pilot Sport dekk kalt tilbake fordi dekkene tendens å få blemmer i sideveggen, noe som kan føre til rask dekktrykk tap, og som et resultat av tap av kontroll over kjøretøyet. The Pilot Strøm 2CT, en motorsykkel dekk, ble tilbakekalt i 2007 for trå separasjon, noe som kan føre til at bilen mister kontrollen og krasjet ved høye hastigheter.

Sidevegg Sprekker og buler

Enkelte forbrukere har rapportert problemer med sideveggene i Michelin-dekk. Sideveggen skiller slitebanen fra hjulet, hjelper med å skape trekkraft og bærer lasten av et kjøretøy. Den mest sårbare delen av et dekk mot punktering, kan tidlig sidevegg cracking forverres, noe som fører til farlige utblåsninger.

Rapid Tread Wear

Et annet problem rapportert av noen Michelin forbrukere er dekkbanen på seg ut for raskt. Avhengig av dekktype, er Michelin-dekk laget for å vare mellom 45.000 og 90.000 miles, og noen drivere har lagt merke til sine dekk er skallet (som betyr mønsterløse) eller nær skallet etter bare 25.000 miles kjøring. Dekkbanen gir trekkraft for bilen, så slitasje-og-tåre av slitebanen øker bremselengden, og påvirker hvor godt bilen håndterer i våte og isete forhold.

Ujevn slitasje

Noen Michelin dekk brukere har rapportert ujevn slitasje. Riktig fungerende Dekkene skal slites jevnt over dekket og hele sett med dekk. Ubalanserte dekk vil påvirke hvordan bilen håndterer, kaste av justeringen og forårsaker bilen å ri grov eller riste mens du kjører.

Rapportering Problemer med Michelin dekk

Hvis bilen din har blitt utstyrt med Michelin-dekk og du opplever problemer utover normal slitasje-og-tåre, ta kontakt med Michelin umiddelbart for å rapportere problemet. Amerikanske drivere kan ringe 1-800-847-3435, skriv til: Michelin North America, Inc., Attention: Consumer Relations Department, Post Office Box 19001, Greenville, SC 29602-9001, eller ta kontakt med kunderelasjoner avdeling via kontakt oss skjemaet på Michelinman.com. Kanadiske forbrukere kan ringe (888) 871-4444, skriv til: Michelin Nord-Amerika (Canada) Inc., 3020 Jacques-Bureau Avenue, Laval, Quebec, H7P 6G2, eller e-post til selskapet gjennom skjemaet på Michelin.ca.