Pontiac 400 Ytelsestips

Pontiac 400 Ytelsestips


Pontiac 400 er en V8-motor som først ble installert i 1967 Pontiac GTO og fungerte som motoren på valget for nyere GTO modeller frem til 1974, da den mindre Pontiac 350 V8-motor fant sin plass. Som en del av den opprinnelige muskel bil scene, Pontiac 400 motorene er et vanlig syn i muskel og klassiske bilen viser og riktig ombygging kan bidra til å øke ytelsen til disse populære maskiner.

Engine Block

Termisk-ren og stål-shot-peen motorblokken for å styrke metall. sjekk deretter for sprekker før boring og honing blokken for å redusere stempel friksjon, og skaper en glatt overflate for bedre motorytelse. Trykk rense den og installere nye cam lagrene og messing fryse plugger.

veivaksel

Bytt ut stål veivaksler for å forbedre styrke og pålitelighet. Velg din type basert på betingelse av din nåværende motor og det faktiske behovet for utskifting. Hvis du har spørsmål om sin drift spørre en mekaniker om balansering eller vekt endring av veivaksler kan bidra til å forbedre ytelsen til motoren din.

Koble Rods

Magnaflux eksisterende stenger for å sørge for at det ikke er noen feil. Hvis det ikke finnes noen, shot-peen dem til å redusere friksjonen; hvis det er, erstatte dem alle sammen. Disse trenger ikke produsere mye strøm til motoren, men de opprettholde sin ytelse og kan spare deg for kostbare reparasjoner og overhalinger ned linjen

Pistons

For maksimal ytelse, velger erstatnings stempler som er laget av støpt aluminium og har et høyt innhold av silisium som tåler høyere sylindertrykk og RPM. Hvis stikker med originalene eller de fra en tidligere gjenoppbygge, snakk med din mekaniker for å se om noen bearbeiding eller rengjøringsprosedyrer vil bidra til å forbedre ytelsen til 400 motor.

Oljesystemet systemet~~POS=HEADCOMP

Holde systemet rent med vanlig olje endringer og om nødvendig kjøpe en ny oljepumpe for å øke flyt ytelse. Spør en ekspert på hvordan dette vil påvirke det aktuelle kjøretøyet basert på eventuelle andre endringer du har gjort i motoren, fordi noen pumper vil kreve mer motorkraft til å utføre.