Passiv Vs. aktive høyttalere

Du kan kategorisere høyttalere i et hjemmekinoanlegg som aktiv eller passiv. Det er en betydelig forskjell mellom lydkvalitet og ytelse basert på hvilken type høyttalere du har i ditt høyttalersystem.

amps

Aktive høyttalere har en innebygd forsterker. Denne strømlinjeformer prosessen mellom høyttaler og forsterker.

subwoofere

Hvis du har et passivt system, er subwooferen din eneste aktive høyttalere. For de som ikke vet, spiller en subwoofer lavfrekvente basslyder.

Passive høyttalere

I motsetning til aktive høyttalere, trenger passive høyttalere ikke kommer med en innebygd forsterker. I stedet må en høyttaler ledning koble passiv høyttaler til en ekstern forsterker.

Tilgjengelighet

Fordi flertallet av hjemmekino systemer bruker passive høyttalere, er det mye lettere å finne en passiv oppsett. Videre mest aktive høyttalere er vanligvis utrolig high-end høyttalere eller utrolig dårlig kvalitet høyttalere. Med andre ord, det er virkelig ikke noen mellomting i dagens aktive høyttalere marked.

betraktninger

Selv om de fleste lyd-eksperter er enige om at aktive høyttaler oppsett gir mer effektivitet og produksjon på grunn av innebygd forsterker, kjøpsbeslutning slutt ligger hos forbrukeren. Passive systemer er mye mer vanlig og normalt rimeligere. Hovedsak, det kommer ned til ytelse kontra budsjett.