Panasonic HVX Spesifikasjoner

Panasonic HVX Spesifikasjoner


Panasonic AG-HVX200A videokamera er et high-end håndholdte forbruker videokamera, produsert som oppfølging til AG-HVX200. Det er nesten identisk fysisk, men bedrer på den eldre versjonen med nye, mer følsomme CCD-brikker og en ny digital signalprosessor for bedre ytelse ved lav belysning. Den HVX er en hybrid kamera som tar opp på enten en solid-state lagringskortet, kalt "P2", eller til et DV-tape. Linsen er laget av Leica, og tilbyr en 13x zoom. Det kan ta opp i oppløsninger opp til 1080 horisontale linjer.

Lens og Sensor

Leica Dicomar zoomobjektiv har en 82mm fat diameter og har tre asfæriske linseelementer. Den er utstyrt med en optisk bildestabilisering system for å redusere kamerarystelser i håndholdt opptakssituasjoner. Manuell zoom, fokus og iris kontroller gjør det enkelt å ta bilder uten automatiske innstillinger engasjert. Bildene vises gjennom linsen på tre 1/3-tommers CCD-bildesensorer, som har en opprinnelig 16: 9-format, noe som betyr at bildet er tatt på en chip som selv er widescreen. Oppløsningen på disse brikkene er maksimalt 1080 horisontale linjer, og alle bildene er tatt på denne oppløsningen før blir tatt opp eller konverteres ned til 720 eller 480 linjer for opptak. Ved å fange i 1080, selv når en lavere oppløsning er valgt av brukeren, kameraet maksimerer bildekvaliteten ved å bruke hver bit av sitt image sensor til alle tider.

Innspilling

Som nevnt, kan kameraet ta bilder i oppløsninger fra 480 linjer til 1080. Brukere også ha kontroll over bildefrekvens på hvilke bilder som er tatt opp. Det er de vanlige 30 bilder per sekund, som er normen for NTSC TV-sendinger, samt 24 bilder per sekund, noe som er bildefrekvensen som brukes i film fotografering. Variable bildefrekvenser er også tilgjengelig opp til 60 bilder per sekund for effekter som slow motion. Brukeren er også i stand til å velge mellom interlaced og progressiv skanning, med sistnevnte er mer egnet til å gripe stillbilder eller overføre til film. Kameraet har brukeren kontroll over Gamma-innstillinger for å påvirke utseendet av bilder tatt; du kan velge en mer filmatisk utseende eller en mer egnet til nyheter eller dokumentarisk arbeid. Time-kode skriving er også inkludert, og gjør at flere kameraer til jam sync med hverandre for arrangementet opptak multi-kamera. Alle resultatene kan skrives til Panasonics egenutviklede P2 kort og kan også tas opp på en DV-tape i en rekke tape-formater, inkludert DVCPRO HD og standard DV.

Interface

For innspilling av lyd, den HVX 200A har to balanserte XLR innganger med nivåkontroller. Video kan tas opp til eller fra enheten ved hjelp av en industristandard IEEE 1394 plugg eller via en USB 2.0-plugg. Videoopptak kan også overvåkes og spilles av på den 3,5-tommers LCD-skjerm som kan foldes inn i siden av kameraet eller gjennom søkeren på baksiden av enheten. En toppmontert håndtak med videregående zoom og utløserknappene gjør håndholdt fotografering mer fleksibel. Hele maskinen veier inn på 5,5 pounds.