På en digital HD-TV, Hva er DPI mener?

På en digital HD-TV, Hva er DPI mener?


HDTV-er har økt detalj av programmene vi se. Den detaljerte bilde måles på en rekke måter. Tre av de vanligste er DPI - eller punkter per tomme, dot pitch og antall linjer.

DPI

DPI står for punkter per tomme. Det er et mål for hvor mange punkter passer inn i en tomme av en linje på en TV. Dette er misvisende, men fordi hver farge, rødt, blått og grønt, ta opp det samme området, men kan hver anses som en prikk. Dette gjør det virke tre ganger så mange prikker er på skjermen. I noen av de nyere TV-er er det en fjerde farge i tillegg, øker misforståelse av DPI. Alle fargene sammen danner et bildeelement.

dot Pitch

Punkt viser til rommet mellom underpiksler - rød, blå og grønne - i en piksel; jo nærmere sammen denne dot pitch er jo bedre oppløsning. Punkt er nesten utelukkende brukt for video skjermer og også relatert til dataskjermer. Piksler per tomme, eller ppi, brukes ofte til å referere til HDTV, men dot pitch er et mer nøyaktig mål på oppløsning.

Lines

HDTV er vanligvis kommer i 480, 720 eller 1080, med en "p" eller en "i" å følge dem. Tallene refererer til mengden av linjer på skjermen; Jo flere linjer jo bedre oppløsning i de fleste tilfeller. Størrelsen på TV vil direkte påvirke mengden av linjer som trengs; jo større TV, jo flere linjer som trengs for å holde bildet skarpt. Den "p" står for progressiv skanning og "i" står for interlaced.

Progressiv Vs Sprang

Interlaced fastsetter annenhver linje og progressiv fastsetter linjene i orden. Progressive anses å være bedre av de to, men de fleste HDTV-sendinger er gjort i 1080i. De fleste 1080p TV vil fungere i begge moduser.