Oppskalering DVD-spillere Vs. Blu-ray DVD-spillere

Oppskalering DVD-spillere Vs. Blu-ray DVD-spillere


En standard DVD-spiller sender et signal til et TV-apparat med samme oppløsning - antall piksler eller punkter opplyst på skjermen - som vanlig fjernsyn. En oppkonvertering DVD-spiller øker oppløsningen av signalet som for HD-TV, men må fylle ut de ukjente piksler med informasjon skapt av databehandlingen. En Blu-ray-spiller sender en ekte HD-signal til en HDTV.

oppløsning

Oppløsning forteller antall horisontal av vertikale piksler sendt til en visningsskjermen, og også det maksimale antall piksler en skjerm kan illustrere. En standard kringkastingssignalet sender 640 x 480 piksler med interlaced skanning (belyse ulike linjer i ett sveip, og selv i den neste), det samme som maksimal oppløsning på en standard TV-apparatet. HD-signaler og TV-er har 1280 av 720 eller 1920 av 1080 oppløsning med enten interlaced scanning eller progressiv (lyse opp alle linjene i rekkefølge). For enkelhets skyld, oppløsning statistikk vises med bare de vertikale piksler og "i" eller "p" for skanning.

DVDer

Høyere oppløsning signaler krever mer minne på en DVD. Avhengig av opptaksformatet, har en DVD-en maksimal kapasitet på 9,4 Gbps, nok for en film i standard 480i oppløsning, men ikke for HD-1080i. Den widescreen alternativet på en DVD betyr ikke HD. Det endrer bare størrelsesforholdet fra 4: 3 til 16: 9 ved å øke de horisontale piksler til 720 og samtidig la den vertikale på 480i. På grunn av platens begrenset minnekapasitet, må en DVD-spiller opptransponere signalet å nå HD-oppløsninger.

Blu-ray

Fordi den blå-fiolett laser brukes til å ta opp på en Blu-ray-plate er bare en tredjedel av størrelsen på en brukes til standard DVD, platens minimumskapasitet øker til 25 Gbps, som lett kan romme en full lengde film tatt opp med 1080p (den beste oppløsningen for HDTVer). Alle piksler kommer fra den originale videokilden, og ingen er datagenerert. Fordi en upconverted signal må i utgangspunktet antar at informasjon som brukes til å fylle inn de manglende piksler, kan det ikke muligens produsere et signal med så høy kvalitet som Blu-ray.

HDTV oppkonvertering

Hvis du sender et signal fra en oppkonvertering DVD-spilleren til en HDTV sett, viser det bildet direkte på skjermen. Men hvis en HDTV-apparatet ikke mottar et signal med lavere oppløsning enn sin design, automatisk upconverts det den til skjermens oppløsning. Hvis du sender et signal fra en standard DVD-spiller, HDTV selv upconverts det. Betale for en ekstra upconverter i en DVD-spiller kan være en unødvendig utgift. Og fordi kvaliteten øker vanligvis med prisen, upconverter i en HDTV satt ofte gir bedre bildekvalitet enn en i en oppkonvertering DVD-spiller.