Om Vindusvisker Blad

Om Vindusvisker Blad


De fleste sjåfører ikke alltid tenke på sine vindusviskerne med mindre det regner. Og det er slik det skal være. Men forstå hvordan de fungerer, hva slags kniver er tilgjengelig som erstatning, og konsekvensene av å ikke betale oppmerksomhet til dem, kan ikke skade, og det kan bare spare deg for penger.

Funksjon

Vindusviskerne, mens grunnleggende i konstruksjon og konsept, er avgjørende for sikker drift av et kjøretøy i dårlig vær eller farlige forhold. Vindusviskerne er en stripe av gummi med rustfritt stål ryggrad festet til en overbygning eller ramme laget av lakkert stål. Bladet er festet til en arm som er forbundet til en serie av stenger, kjent som en svaber overføring, som er drevet av en elektrisk motor. Energi fra motoren føres gjennom transmisjonen til armen og deretter bladet. Bladet beveger seg over frontruten for å tørke av glasset fritt for regn, snø eller annen væske veien rusk som olje eller mistet lasten.

typer

Den grunnleggende blad er en enkelt kantet gummilist, men andre versjoner er tilgjengelige. Det er multi-edged blad som hevder å fjerne frontruten mer grundig, et krav fra den doble blad også. Rammen av dette blad har to tørking av flater. En vinterviskerbladet er vanligvis laget av tyngre plast, eller kan være et blad som har superstrukturen er dekket av stoff for å hindre snø og is i å akkumulere og å fryse den til frontruten. En forbruker har muligheten til å erstatte bare den gummi, som kalles en påfylling. Eller bladet og rammen kan erstattes. En nøyaktig tilpasning blad eliminerer behovet for adaptere for å holde bladet til den arm, som ofte er tilfelle med de universelle kniver.

Størrelse

Vindusviskerne er solgt av søknad, plassering og størrelse. Så du trenger en 24-tommers blad for passasjersiden av en 2002 Nissan Maxima. Knivene er målt langs lengden av gummi. Det er ikke uvanlig for en bil å ha to størrelser av viskerbladet avhengig av sin plassering på bilen. Vindusviskerne for baksiden av SUV, kombi og vogner er generelt kortere.

Egenskaper

Mens sikkerhets fordelene med viskerbladet er åpenbare, har det system som styrer det utviklet seg i løpet av noen tid. Systemet svart på driver preferanser og introduserte variable hastigheter, intermitterende evne og automatiske sensorer som biler ble mer sofistikert. Noen luksusbiler fornemme fuktighet og automatisk aktivere viskersystem. Viskerbladet og sin motoriserte system bidratt til å gjøre bilen noe mer enn en fair-været nysgjerrighet.

Expert Insight

Viskerbladet, når ignorert, har potensial til å forårsake skade. En revet eller manglende gummi blad kan føre til overbygningen for å kontakte frontruten. Det tar bare noen få slag av at utsatt metall for å permanent arr i glass. Stresset fra et viskerblad frosset til en frontruten i en snø eller is storm vil raskt brenne ut en vindusvisker motor. Overvåkning av tilstanden på knivene kan du spare penger på ellers unødvendige reparasjoner. De fleste bilister ikke noen gang vurdere dem med mindre det regner.