Om Semi Traktorer

Om Semi Traktorer


Semi traktorene er store lastebiler som holder økonomien i bevegelse ved haling frakt fylt tilhengere til utallige byer og tettsteder, inkludert mange steder at tog og skip ikke kommer til. En arbeidshest av shipping verden, semi traktorer og deres slept tilhengere - kjent kollektivt som 18-Wheelers - frakte både nasjonale og internasjonale varer på nesten alle tenkelige beskrivelse. Næringen er nært regulert og sjåførene må ha en spesialisert lisens til å drive en semi traktor. Store rigger trekke belastninger som overskrider 40 tonn eller med farlige nyttelast er underlagt ytterligere restriksjoner.

Fakta og tall

Det er 3,5 millioner semi traktorer hauling frakt på motorveier og veier over i USA. Den juridiske maksimal vekt for en semi trekkvogn og tilhenger er 80.000 lbs. Semi traktorer kan være opp til 102 inches bred og 13,5 fot i høyden. Med en trailer festet, 18-Wheelers har en samlet gjennomsnittlig lengde på 70 til 80 fot.

Egenskaper

De fleste semi traktorer har kraftige motorer og en manuell girkasse med mellom 12 og 18 gir. Disse riggene er vanligvis konfigurert med tre aksler og 10 hjul - to på forakselen og tvillinghjul på begge sider av bakakselen. Mange semi traktorer funksjonen sover kvartalene bak førerhuset. Disse overnattingssteder kan variere fra en sovende en køye til miniatyr effektivitet pyntet med mikrobølgeovn og kjøleskap. CB radioer og thunderously høyt air horn er andre vanlige semi traktor.

drivere

Drivere generelt må ha en kommersiell lisens til å operere en semi traktor eller annen kombinasjon kjøretøy med totalvekt overstiger 26.000 lbs klasse. En person må være minst 18 år gammel for å få et slikt kommersiell lisens. Drivere trenger spesielle sertifikatpåtegninger å hale farlige materialer, overvekt laster, flere trailere og tankskip. Semi traktorførerne er begrenset til 70 timer kjøring hver åtte dager. De kan ikke kjøre lenger enn 11 timer med å ta en 10-timers pause.

Nåværende Outlook

Selv om det er nok av vil at annonsene søker drivere for semi traktorer, er trucking industrien opplever tøffe tider som de økonomiske nedgangstider fører til reduksjoner i frakt av gods. Antallet semi traktorer på amerikanske veier falt med 17.000 biler i 2008 sammenlignet med året før. Ordre har også falt for nye semi-traktorer.

Innovations

Siden drivstofføkonomi har blitt en avgjørende faktor i godstransport, designerne av Freightliner nye Cascadia semi traktoren brukes resultatene fra 2500 timer med aerodynamiske tester i en vindtunnel for å forbedre sine kjørelengde evner. I tillegg til en lett aluminium cab som er både bredere og roligere enn andre semi traktorer, Cascadia har ergonomiske kontroller designet spesielt for førerkomfort. Men disse nyvinningene er ikke billig - Cascadia er priset til mer enn $ 120,000.

Sikkerhet

Skyldes i stor grad det faktum at de veie 16 ganger mer enn en vanlig personbil, tar et halvt traktor 40 prosent mer tid enn en bil å stoppe. For sikkerheten til alle, må alle sjåfører unngå hale gating eller trengsel semi traktorer.