Om Satellite Phone Technology

En satellitt telefon er en type mobiltelefon som, i motsetning til konvensjonelle mobiltelefoner, gir tjenesten nesten hvor som helst. Selv om det ofte dyrere enn mobiltelefoner, gir de den viktige evnen til å gjøre telefonsamtaler fra hvor som helst når som helst, uavhengig av lokal celle tjeneste.

Identifikasjon

En satellitt telefonen fungerer ved å koble til en bane satellitten for å oppnå kommunikasjonstjeneste. Dette er forskjellig fra en mobiltelefon, som kobles til en lokal, landbasert tjeneste tårnet. Selv om celle nettverk bruker satellitter for å oppnå større kommunikasjonsnettverk, mobiltelefoner ikke direkte slår disse satellittene. Satellitt-telefoner gjør.

Egenskaper

Noen satelitt telefon nettverk bruker et nettverk av satellitter i geostasjonær bane, noe som gjør at nettverket for å oppnå global dekning med bare 3 eller 4 satellitter. ACeS, Inmarsat, MSAT, og Thuraya alle gjør dette, selv om noen tjenesteleverandører som ACeS bruke færre satellitter for å oppnå strengt regional, snarere enn global dekning. Den andre metoden er å plassere satellitter i lav jordbane. Dette krever langt flere satellitter --- flere dusin å oppnå global dekning --- men de kan være mindre, reduserer lanseringskostnader. Global og Iridium er begge eksempler på lav-bane rundt jorda satellitt telefonen nettverk.

effekter

Mikrobølge transceivere av satellitt-telefoner får notorisk dårlig service innendørs, og i så måte deres pålitelighet er dramatisk verre enn mobiltelefoner. Også nettverk som er avhengige av geostasjonær satellitter har en merkbar overføring forsinkelse på mer enn et sekund, siden satellittene sitte på ca 22 000 miles i rommet, noe som betyr at hvert signal må reise omtrent 44 000 miles fra en telefon til en annen. Disse telefonene er også dyrere enn mobiltelefoner: både selve telefonen og tjenesten tid er vesentlig dyrere enn sin mobiltelefon motstykke. Ringe en satellitt-telefon fra en fasttelefon eller mobiltelefon er ekstremt dyrt, selv om dette koster eieren av satellitt-telefon ingenting. Men hvis du vil ha pålitelig kommunikasjon i fjerntliggende områder eller bypass potensielle kommunikasjon innblanding fra lokale myndigheter, er en satellitt-telefon er veien å gå.

betraktninger

Satellitt-telefoner er vanligvis tildelt sine egne spesielle landkoder. Inmarsat-telefoner, for eksempel, er vanligvis tildelt landkoder mellom 870 og 874, mens Iridium bruker 881 6 og 881 7.

Historie

Den første satellitten telefonselskapet begynte som International Mobile Satellite Organization i 1979, en non-profit internasjonal organisasjon opprettet av FN. Det ble opprettet for å gi pålitelig kommunikasjon for det maritime miljøet. Organisasjonen ble kalt "Inmarsat" helt fra begynnelsen, og ble en privat, for-profit selskap i 1999.

Advarsel

Et ytterligere problem med satellitt-telefoner er at nettverkene typisk operere nær eller ved deres kapasitet selv under normale forhold. Det er ikke mye ekstra kapasitet i nettet. Dette betyr at en topp i samtalevolum, som har skjedd i løpet av tilfeller av store, regionale kriser som for eksempel 9/11 angrep, 2003 Northeast Blackout, eller 2004 tsunamien, kan føre til at satellittnettverk til å kollapse.