Om Mini Motos

Om Mini Motos


Mini motos er miniatyr motorsykler, ofte 01.08 til 01.04 på størrelse med en fullskala motorsykkel. Også kjent som pocket sykler, mini sykler eller pit sykler, er disse små tohjuls redsler vanligvis drevet av 49cc motorer og er tilgjengelig i en rekke former, inkludert skitt, cruiser og sport-sykkel stiler. Mini motos har blitt veldig populært blant barn og voksne, inspirerende etableringen av flere racing organisasjoner.

Hva er en Mini Moto?

Om Mini Motos


Mini motos er vanligvis drevet av en liten forskyvning single-speed to- eller firetaktsmotor koblet til en drivkjede å drive bakhjulet. Den rimelige motorer som brukes i en typisk mini-moto er ofte bruken av en motor som finnes på basis yard utstyr, slik som en luke trimmer eller kantskjæreren, og kjører på vanlig bensin. De fleste mini motos er ikke street legal grunn av størrelsen av motorsykkelen og mangel på skikkelig utstyr (speedometer, frontlys, bremselys). Det finnes noen få unntak, imidlertid.

Tidlig Mini motos

Om Mini Motos


På 1950-tallet, er mini sykler skal ha blitt brukt av dragracere å reise rundt i dra bånd, tjene "pit bike" nick navn. Men mini sykkel ville ikke få masse popularitet til 1960-tallet. Honda produserte Trail 50 i 1962, som ble drevet av en 49cc OHV firetaktsmotor og var kritisk til Hondas tidlig suksess. Andre produsenter begynte å dukke opp på denne tiden, slik som Bultaco og Rupp Industries, som produserer minibikes som høstet stor applaus før sent på 1970-tallet.

pocket Rockets

Om Mini Motos


Lommen rakett, eller miniatyr sport sykkel, er ikke et nytt konsept. Honda og Yamaha har både produsert med høy ytelse 50cc sport sykler, NSR 50 og YSR 50, henholdsvis. Begge sykler kjennetegnet 49cc luftkjølt to-takts motor og hydrauliske skivebremser. Den YSR, var imidlertid helt street legal. Disse syklene er fortsatt aktive i dag i mindre racing ligaer, men gode eksempler blir stadig vanskeligere å finne, så er deler forsyninger.

De fleste moderne pocket raketter ikke har de samme fasilitetene, som mindre sykler er ofte drevet av motorer som kan ha kommet ut av en plen edger eller motorsag parret med en sentrifugal clutch. Større sykler kan bli funnet med forskyvninger opp til 125cc og kan gjøres gate lovlig i enkelte stater.

Mini Dirt Bikes

Om Mini Motos


Miniatyr dirt bikes har tålt siden 1970-tallet, som Hondas Z50 innført mange ungdoms ryttere til skitt. Med mindre kompromiss i teknologi enn sine større kolleger, mindre skitt sykler er rikelig, med produsenter store og små medvirkende til sporten. Honda, Yamaha, Kawasaki og Suzuki har alle skitt modeller fra 50 til 70cc tilgjengelig. Mindre bedrifter, som for eksempel Thumpstar, har også et fotfeste innenfor kategorien, introduserer unge ryttere til motocross.

Mini Moto Racing

Om Mini Motos


Som med større sykler, er racing en del av mini moto hjerte og sjel. Racing organisasjoner har spiret rundt om i verden, viet til å sende de mindre rasene ripping rundt racerbanen. Mini motocross hendelser har eksistert i flere tiår med grasrot racing organisasjoner i nesten hver by. Aspiring mini road syklistene kan også finne arenaer å konkurrere. The Texas Mini GP-serien, et Texas-basert mini racing organisasjonen har vært vert løp med et bredt utvalg av mini sykkel syklistene kjemper om seieren.