Om koaksialkabel

Om koaksialkabel


En koaksial kabel brukes til å overføre signaler, for eksempel video, radio og data. Kablene er runde og en enhetlig radius fra ende til annen. Selv om de fleste er bare kjent med koaksialkabler som brukes til å etablere kabel-TV-tilkoblinger, er det mange forskjellige varianter som er mye benyttet i målere, lydutstyr, ethernet nettverk og telekommunikasjon.

intern struktur

Inne i en koaksialkabel, er en enkelt kobbertråd i sentrum, omgitt symmetrisk av et flettet (masket eller interlaced) dirigent skallet på alle sider. En isolerende diaelectric lag skiller kobbertråd i sentrum fra flettet kobber mesh. Den diaelectric er et viktig element i strukturen og spiller en viktig rolle i å gi grunnleggende egenskapene til den spesielle type koaksialkabel. Fysiske egenskaper som permeabilitet og permittiviteten innflytelse kabelens egenskaper, for eksempel induktans og kapasitans. Disse verdiene påvirke hastigheten med hvilken elektriske data kan overføres gjennom ledningen.

Overføring

I en koaksial kabel, blir data ført gjennom kobbertråd i midten av kabelen. De ytre sjikt stormasket representerer linje til bakken. Begge av de ledende lag i kabelen dele den samme aksen, derav uttrykket "koaksiale". Overføring av data via koaksialkabler påvirkes av egenskapene til kabelen og av tilkoblede enheter.

impedans

Elektrisk impedans refererer til graden av motstand mot en vekselstrøm (AC), og koaksialkabler, i likhet med alle elektriske komponenter, har en karakteristisk impedans. Dette tiltaket er påvirket av fysiske og strukturelle egenskapene til en spesiell koaksial kabeltype, spesielt kjennetegn ved diaelectric materiale, tykkelsen (radius) av ledende materialer, og størrelsen og avstanden mellom lederlagene. Lengden av en kabel har ingen effekt på dens impedans.

Bråk

En koaksialkabel og systemer som er koblet gjennom den er ikke perfekt. Dette er fordi uansett hvilken type, koaksialkabler er alltid utsatt for signaler eller "støy" som stråler ut fra dem. Det ytre ledende lag fungerer som en barriere som begrenser interferens ved å begrense signalet koblingen med signaler fra tilstøtende kabler. Jo høyere begrensningsnivå, jo mindre den ytre stråling av energi.

applikasjoner

Felles koaksialkabel impedans er mellom 50 ohm og 75 ohm. Vanligvis er 50 ohm koaksiale høyttalere brukes i applikasjoner som antenne tilkoblinger for radiosendere, enheter for måling, og i datakommunikasjon, for eksempel nettverk via ethernet kabling. Syttifem ohm kabler er mest brukt til å overføre videosignaler, antennesignaler for TV og noen digitale lydsignaler.

tilpasning

Siden en koaksial kabel egenskapene er helt avhengig av dets bestanddeler, kan kabler med forskjellige impedanser være konstruert for spesifikke scenarier. For de fleste applikasjoner, ved hjelp av standardiserte kabler er mye mer praktisk fordi de er billige, allment tilgjengelig og svært effektiv. Men for applikasjoner som krever egenskaper utenfor rammen som normale kabler kan gi, ved hjelp av en skreddersydd kabel vil gi optimale resultater. Impedans mellom 30 ohm og 44 ohm en tendens til å håndtere maksimal effekt, mens 77 ohm er ideell for å begrense tap, og 90 ohm gir den laveste kapasitans (per fot). Koaksialkabler med høyere impedans enn 90 ohm er svært sjeldne.