Om Car Engine Flushing

Spyling av motor og radiator er et forebyggende vedlikehold som skal utføres minst hvert annet år. Det er et spørsmål om tid snarere enn kjørelengde. Frost har evnen til å forebygge rust i motoren, som er laget av støpejern. Støpejern er gitt til ruster seg raskt hvis det er ingenting for å hindre det. Spyling av motoren også blir kvitt alle skalaen og kalkavleiringer.

Betydning

Spyling av motor og radiator vil forlenge levetiden til radiator, varmeapparatet kjerne og metall vann linjer, for eksempel varme linjer. Flushing renser kjerner i radiatoren for å holde en bedre flyt. Det hjelper også å kvitte kjølesystemet av kalkavleiringer som vil spise unna på komponentene i kjølesystemet. Den beskytter vannpumpen og pakninger, så vel som fryse pluggene.

fakta

Den vanligste frostvæske i mange år var en grønn farge, som Zerex og Pres. Grønn frostvæske faktisk begynner å bli etsende etter to år, og gjør mer skade enn godt. Den nyere type frostvæske kalt Dexcool er en oransje farge og brukes i de fleste nye biler. Det slår ikke etsende i tid og gir også bedre smøring på vannpumpen, noe som resulterer i lengre av vannpumpen.

Tidsramme

Med den grønne typen frostvæske, den anbefalte tiden mellom skylle den ut er to år. Når spyling et kjølesystem, bør flush brukes først, og deretter la motoren gå i 10 minutter før du lar motoren kjøle seg ned. Den oransje Dexcool frostvæske sies å være permanent selv om auto teknikere er enige om at de ikke stoler på å forlate det i mer enn tre år.

Prosedyre

Installer en boks med kjølesystemet flush til radiatoren og starte bilen. La den gå til den når normal driftstemperatur. Slå bilen av og la den avkjøles i 20 minutter.

Sett et avløp pan under radiatoren og tømme frostvæske med enten petcock eller ved å ta den nederste radiatorslangen. Kast den frostvæske riktig. Stram petcock eller slangen. Fjern den øverste radiatorslangen og peker ned mot bakken.

Fyll radiatoren med vann og start motoren og la den varmes opp. Som det når sin normale driftstemperatur termostaten åpnes og vann begynner å komme ut av den øvre slange. Når vannet begynner å strømme fra den øvre slange holde en hageslange i radiatoren med vann på. Ferskvannet fra slangen vil gå gjennom radiator, motor, varmeapparatet kjernen og ut igjen den øverste slangen. Når vannet kommer fra toppen slangen ser klart slå av motoren og slå av vannet. Ta av bunnen radiatorslangen og tøm alt vannet. Monter slangen igjen og stram til. Installer den øverste slangen og stram. Fyll radiatoren med to liter frostvæske. Når motoren er kald termostat er lukket slik at det ikke vil være mulig å fylle motoren helt inntil termostaten åpner. Fylle radiatoren så langt som mulig med frostvæske og fylle den overfyllings flasken med det samme. La bilen stå på til driftstemperatur er nådd. Når dette skjer termostaten åpnes og vann begynner å strømme og radiatoren væskenivået vil gå ned. Fyll radiatoren resten av veien med resten av frostvæske og vann til toppen av. Installer radiatorlokket.

fordeler

Når denne tjenesten gjøres på en riktig og profesjonell måte, vil kjølesystemet være mye mer effektivt. Det vil øke levetiden til vannpumpen, og kjølingen til sylinderhodet. Denne prosedyren renser ut kalk buildup i topplokket på kjøle havner der kalk og eventuelle fremmede partikler alltid synes å akkumulere. Dette vil også øke levetiden til radiatoren ved å rense ut midtkjernen. En annen attraksjon, strekker det også livet av overføringen ved å levere bedre kjøling ved overføring kjøligere.