Olje Spesifikasjoner for 2006 Jetta TDI

Olje Spesifikasjoner for 2006 Jetta TDI


Jetta TDI-produsenter anbefaler at eierne endre bilens olje to ganger i året eller hver 3000 miles, avhengig av hvilken type olje som brukes. Bestemme på hvilken type olje til bruk i Jetta er en personlig avgjørelse, selv om det er mange faktorer som påvirker olje at forbrukerne velger. Fordi den turboladede direkte innsprøytning motorer lider med dårlig olje, er det viktig å sikre at oljen bærer "VW Godkjent" logo.

syntetisk olje

Syntetisk olje har nylig steget som den mest effektive olje alternativet tilgjengelig for forbrukerne. Fordi syntetisk olje er laget med mindre urenheter enn konvensjonell olje, det bryter ned sakte, noe som bidrar til å forlenge intervallene mellom oljeskift. Det har også vist seg å være bedre på smøre bilmotorer i tider med ekstrem kulde eller varme, sammenlignet med konvensjonell olje. Selv om Jetta motorer er ikke nødvendig å kjøre på syntetisk olje, motorer vist seg å vare lenger, samt gi bedre drivstofføkonomi, mens du kjører på stoffet. Syntetisk olje er dyrere --- noen ganger doble eller tredoble prisen på konvensjonell olje ---, men det faktum at det må endres halvparten så ofte som konvensjonell olje hjelper mykne umiddelbar slag mot lommeboken.

Semi-syntetisk olje

Mange nye biler nå anbefaler bruk av en semi-syntetisk, hvis ikke en fullstendig syntetisk olje. Imidlertid er bruken ikke obligatorisk i 2006 Jetta motorer. Semi-syntetiske oljer er sammensatt av omtrent 30 prosent syntetisk olje og 70 prosent konvensjonell olje, og de partikler som er mindre og mer vanskelige å bryte ned enn de av rent konvensjonell olje. Formålet er å levere fordelene med syntetisk olje til forbrukere uten en heftig prislapp. I tillegg kan det fungere som en bro mellom konvensjonell olje og syntetisk olje, så mange Jetta eiere finner at å bytte fra konvensjonell olje til syntetisk olje utgivelser for mye motor slam for fort for motoren å håndtere. Motor slam er et vanlig problem for Jetta eiere, men den kan reduseres ved bruk av syntetiske og halvsyntetiske oljer.

konvensjonell olje

Konvensjonell motor olje er et akseptabelt, riktignok grunnleggende, olje til bruk i Jetta motorer. Det gir minimum funksjon av motorolje --- å holde metalldelene i motoren fra å gni mot hverandre --- men lite annet. Det er, imidlertid, det billigste alternativet av de tre typer olje. Jetta motorer er utsatt for påløpe motor slam når du kjører på konvensjonell olje, selv om dette kan holdes i sjakk med vanlig olje flush. Konvensjonell olje kan gi tilfredsstillende motoren smøring til Jetta eiere, og bruken er ikke ugunstig ansett av Volkswagen, forutsatt at det bærer sin godkjent segl.