OLED Vs. laser-TV

OLED Vs. laser-TV


TV-teknologien har kommet en lang vei siden de tidligste antenne TV. Nå forbrukere kan velge laser-TV eller organic light emitting diode (OLED) TV.

mekanismer

Laser-TV utnytte tre bølgelengde lasere som skyter konkrete og nøyaktige farger i stedet for de røde, grønne og blå kombinasjoner eldre TVer bruke til å lage farger. OLED utnytte elektriske pulser å lade organiske celler som skaper et bredt spekter av farger.

Struktur

OLED-TV-skjermer har en tendens til å tynne i en dybde på 3 inches. I forhold til skjermbredden, tenderer den gjennomsnittlige OLED å være rundt 11 inches diagonalt. For en laser-tv, er den største størrelsen rundt 70 inches diagonalt, og de kan være så tynn som OLED.

Energiforbruk

OLED TV-apparater utnytter ikke en stor mengde av elektrisk kraft, fordi bare små kostnader er nødvendig for å påvirke de organiske forbindelser. Laser-TV investere en større mengde energi for å produsere bilder; men varierer hastigheten fra merke til merke.

Pris

Laser-TV har en tendens til å være dyrere enn OLED-TV. Et eksempel fra CNet viser at en 65-tommers Mitsubishi LaserVue TV koster nesten $ 7.000. Per oktober 2010, OLED-TV fortsatt trenger å ta seg inn på det amerikanske markedet, men en CNet gjennomgang på Sony XEL-1, sier Sonys OLED TV, at det koster $ 2.500.