Når bør jeg Plugg en oljefilter Bypass?

Oljefiltre arbeide for å filtrere oljen som renner gjennom motoren på et kjøretøy. Som olje smører og beskytter de bevegelige deler av motoren, plukker den opp skitt og biter av korrodert metall. Disse forurensninger kan redusere effektiviteten av olje, forårsake tilstopping og skade motoren selv hvis venstre i, så for å forlenge oljens levetid et filter blir brukt presses ut de uønskede partiklene, og la oljen gjenoppta sin syklus.

Normal Olje Situasjoner

I en normal motor, fullfører oljen sine runder med smøring og returnerer til den fremre kammer, eller noen ganger til oljetanken selv da. På veien dit eller på vei tilbake, avhengig av oppsett, stopper det av filteret. Vanligvis styrer omløpsventilen oljen kommer inn i filteret og trykkenhet som pumper den gjennom motoren. Siden filteret kan bare filtrere så mye olje på en gang, og den trykksystem kan bare pumpe så mye på en gang, kan de ikke håndtere for stor en mengde olje. Men den olje som forlater motoren er ofte komprimert og kan strømme ut for raskt. Heldigvis redder omløpsventilen dagen ved å avlede eventuelle overskytende olje tilbake til fremre kammer eller oljetanken.

Dette betyr at du vil sannsynligvis ikke ønsker å plugge filter bypass olje i det hele tatt hvis du forventer å bruke motoren. Bypass må være åpen slik at oljen systemet forblir effektiv. Det finnes unntak til denne regelen, men de forekommer ikke ofte, eller opptrer med ulike motor set-ups som ikke tillater for en omløpsventil på filtreringssystem. I ordinær drift av motoren, bør bypass være åpen.

unntak

Den vanligste unntaket for plugging av en bypass er, selvsagt, ved rengjøring av oljesystemet eller oljeskift. Hvis filterhuset og pumpesystemet er under nivået av oljen i motoren, vil man trenge å blokkere omløpsventilen slik at oljen ikke lekker over i løpet av visse typer tjenester.

Den andre vanlige unntak oppstår i et to-rørs oljepumpesystem. Disse er funnet oftere på varmeovner enn motorer, men i hovedsak er oljepumpesystemet dimensjonert for å ventilere seg normalt og ikke trenger en bypass for å avlede ekstra olje til forsiden lagertank. I stedet er typisk olje dreneres tilbake til den primære oljetanken via et annet rør, og fjerner behovet for omløpsventilen, som deretter plugget og forlatt alene.