Motorsykkel Floa brake rotors Vs. solid montert

Motorsykkel Floa brake rotors Vs. solid montert


Det er ingen mangel på ettermarkedet add-ons for selv mildt populære motorsykler. Noen forbedre stil, en viss økning ytelse og andre gjør litt av begge deler. Flytende rotorer er i den sistnevnte gruppen, bidrar til å øke sykkelens stoppe ytelse og motstand mot vridning, og tilfører enda en dimensjon av tilpasning.

Konstruksjon

En solid rotor er nettopp det: en solid plate av stål som bolter til sykkelens wheel studs akkurat som på en bil. En flytende rotor er betydelig mer komplisert. En indre bærebolter til sykkelens wheel studs bare liker den solide rotoren, men i stedet for en ytre friksjon plate, blir kantene av flytende rotor sentrum carrier omkranset med bolthull. Et sett med korte bolter eller nagler gjennom disse hullene, og bolten å matchende hull på den ytre friksjonsskiven. Et sett med fullstendig flytende rotorer bruker en liten fjær rundt bolten for å tillate friksjonsskiven til å bevege seg litt i forhold til navet.

fordreining

En tung sykkel setter stor termisk belastning på bremsene - nok til å få dem til å gløde rødglødende - og det kan ødelegge rotorer og pads likt. Flytende rotorskiver er ikke nødvendigvis er mindre utsatt for fordreining enn de massive motstykker, men de kan være mer fordi varmen ikke kan overføre vekk fra filteroverflaten og gjennom bæreren som lett. Grunnen til at fullt flytende rotorer vise færre varpingsproblemer symptomer er at forspenningskammenes fjærer sørge for en bit av flex mellom platen og transportør. Som sådan, ville et fullt flytende rotor må være veldig dårlig vindskjev å vise symptomer på fordreining.

Longevity og ytelse

Den flytende rotor varme containment er ikke nødvendigvis en dårlig ting når det er kontrollert på riktig måte. Metall ekspanderer mens det varmes opp, og den flytende rotorens konstruksjon gjør at friksjonsskiven til å vokse uavhengig av bæreren. Rotor stabilitet går opp som varme friksjoner platen forsøker å trekke bort fra mye kulere bærer, og friksjonsskiven kan deformere mindre fordi transportøren holder formen. Resultatet er en mulig økning i å stoppe ytelse, rotor lang levetid og puten lang levetid. Selvfølgelig er alt dette betinget av rotorens engineering; hvis sentrum transportøren er ikke opp til oppgaven med å holde platen i spec, kan det faktisk deformere lettere.

Vekt

Solid rotorer er tunge av samme grunn at bilen rotorer er tunge; de ekstra masse fungerer som en varmeavleder å avverge fordreining under tung bremsing. Den flytende rotor ikke nødvendigvis trenger all den ekstra massen fordi tug-of-war mellom varm plate og kul carrier holder alt rett. Som et eksempel, veier aksje Harley Davidson rotoren på 4,5 lbs. mens en forestilling full flytende enhet vil komme inn på mindre enn halvparten av det. Dette betaler utbytte i å redusere både totalvekt, uavfjæret masse (masse ikke kontrollert av suspensjon) og prestasjons avtagende effekt av treghet energilagring.