Motorola RAZR og Water DamageVed frakt over 50 millioner RAZR enheter innen 2006, Motorola RAZR befestet sin plass som en av de mest populære telefonene i verden. Med så mange telefoner i markedet, er det ingen overraskelse at noen vil ved behov bli våt. Mens du får telefonen våt betyr ikke alltid at det er nå en paperweight, med mindre du tar de riktige trinnene vil det nesten helt sikkert vise seg å være en. Det finnes ulike skilt, årsaker, virkninger og behandling av vannskader som er relatert til RAZR. Og siden Motorola har i dag 10 RAZR-modeller for salg, hver og en litt annerledes, noen av de spesifikke instruksjoner kan være litt vag.

Eksterne Tegn på Water Damage

Inspiser for vannskader under de interne og eksterne skjermer. Hvis du ser et klart stoff som stråler ut under glasset fra ett hjørne, er det fuktighet. Deretter ta av batteridekselet, og du kan se en rød eller hvit prikk nær SIM / SD-kortspor. Dette er en fuktighetsindikator. Motorola fjernet denne spesielle vann indikator på grunn av falske positiver, men hvis det er helt rød i fargen, er det en god sjanse for at telefonen ble våt. Det siste stedet å lete er i ladeporten. Ta en lommelykt og se inni port; hvis du ser en grønn substans, er det korrosjon - et sikkert tegn på vannskader.

Intern Tegn på Water Damage

Hvis du har en T6 skrutrekker kan du åpne de fleste modeller av RAZRs. Dette vil gjøre garantien ugyldig, men hvis telefonen fikk våt det er allerede ugyldig. I V3-modeller, langt den vanligste RAZR, fjern de to skruene under batteridekselet og trekk av den nederste delen av telefonen. Fjern plastklips på bunnen av det stykke og kontrollkortet skal komme fri fra huset. På baksiden av kontrollkortet vil du se en annen fuktighetsindikator. Dette er en mye mer presis. Hvis det er rød i en hvilken som helst måte, har telefonen sannsynligvis vannskade. Også se på noe metall på kontrollkortet og se om du kan få øye på en grønn flekk på metallet. Dette ville være korrosjon og er et tegn på vannskader. Et forstørrelsesglass kan bidra til å få øye på den.

Årsaker til Water Damage

Selv om de kan se solid, de fleste RAZRs er ikke engang i nærheten vanntett. Det er mange hull og bretter der fuktighet kan komme i. De fleste tilfeller av vannskader er forårsaket ved å slippe telefonen i en kropp av vann som et basseng, toalett eller dam. En annen vanlig måte å skade telefonen er ved å snakke om det eller å ha den ute i regn eller snø. Når telefonen blir regnet på, det meste av vannet renner ned langs sidene og faller av, men noen kan finne sin vei inn i telefonen gjennom en port eller åpning nær sideknappene. Det kan komme i kontakt med kontrollkortet på denne måten.

Enda en måte å få fuktighet inn i en telefon er ved å utsette det til en overdreven mengde svette, damp eller fuktighet. Disse er mindre sannsynlighet for å resultere i en ødelagt telefon, men vær klar over at de kan forårsake vannskader.

Effekter av Water Damage

Når vannet kommer inn i RAZR, kan mineraler og urenheter i vannet innskudd og kortslutte apparatet. Dessuten kan de sure urenheter i vann så vel som dens reaksjon overfor urenheter som allerede er til stede på kontrolltavlen resultere i korrosjon danner på brettet. Omfanget av skaden korrosjon kan føre an på hvilke kretser det shorts. Noen ganger vil det bare ødelegge en komponent som kjører bare en funksjon av telefonen, slik at de fleste av telefonen kan fungere fint; Andre ganger kan det ødelegge en kritisk krets og gjengi hele telefonen ubrukelig.

Behandling av Water Damage

Hvis RAZR blir våt, så det første du bør gjøre er å ta ut batteriet og alle SIM og SD-kort. Ikke under noen omstendigheter, prøve å slå på telefonen. Hvis det er vann på innsiden, kan dette kortslutte telefonen. Neste du ønsker å få alt vannet du kan ut av telefonen ved hjelp av trykkluft. Hvis du ikke har noen komprimert luft, kan en støvsuger brukes til å suge ut vannet. Ikke bruk en hårføner som varmen kan føre til skade på telefonen. Nå må du senke telefonen i en bolle med ris eller silika gel pakker. Disse vil absorbere fuktighet over tid. La telefonen under vann i minst åtte timer.

Hvis du har fullført alt dette og telefonen fremdeles ikke starter eller er har problemer når den gjør det, er det en ting du kan prøve hvis du har verktøy. Du kan åpne RAZR og lete etter tegn til væske skade på kontrollkortet. Hvis du finner dem, kan du bruke ufortynnet rubbing alkohol og en børste for å prøve og skrape av korrosjon. Dette er bare sjelden effektiv, da korrosjon kan være på deler som du ikke kan se eller begravd i lag av styret; men det fungerer på anledningen.