Motorkomponenter på en 4,6-liters Ford Motor

Ford 4,6-liters motor er også kjent som Ford modulære motor og ble introdusert i 1991. Det var opprinnelig en to-ventil, enkelt overliggende kamaksel (SOHC) V8-motor, men har hatt flere varianter og oppgraderinger gjennom årene, blant annet fireventils doble overliggende kamaksel (DOHC) og tre-ventil SOHC. Selv om spesifikasjoner varierer mellom hver motor, er de generelle komponentene som brukes i hver forblir den samme.

Fuel Injection

Den 4,6-liters Ford motor bruker en elektronisk motor kontroll-IV (ECU-IV) Elektronisk bensininnsprøytning (EFI) system. Dette systemet er ansvarlig for å prosessere data mottatt fra sensorene, slik som veivakselens stilling og luftstrømmen og, i sin tur, gir datautgangen som skaper tenning og innsprøytning med en passende mengde brennstoff til riktig tid.

Pistons

Ford valgt å bruke hypereutektisk stemplene i dens 4,6-liters motor, som skiller seg fra vanlige stempler på grunn av en aluminiumblanding som er mettet med både oppløst og fri silisium. Den hypereutektisk Stempelet har en lavere termisk ekspansjonsrate enn vanlige stempeltyper, noe som reduserer klaringen og resulterer i en strammere stempel som steiner mindre, brenner mindre olje og gjør mindre støy.

smøring System

En 4,6 liters Ford motor benytter en sveiv drevet gerotor- oljepumpe for sin smøresystem, som sikrer at metalldelene inne i motoren er tilstrekkelig smurt med olje. Det er dette smøring som hindrer varmeutvikling i motoren fra smelting av ulike metallkomponenter. Den 4,6-liter, to-veis ventil motoren har en 12 mm gerotor- mens den fire-ventil har en 13 mm som i sin tur øker oljestrømmen på grunn av sin større størrelse.