Motorkomponenter av en KIA Sportage

Introdusert i 1993, den kompakte crossover SUV Sportage var en av koreanske produsenten Kia første amerikanske tilbud. Den opprinnelige Sportage var Koreas ta på et eksklusivt (for Korea) Jeep, og var en direkte slektning av bedriftspartner Mazda Bongo. Den andre generasjonen (2004-2010) kom med et par Hyundai hentet motorer, 2.0L, inline firesylindret Beta II og 2.7L Delta V6. Disse motorene ble også brukt i den moderne Hyundai Tiburon.

Engine Block

Beta II brukte en støpejern motorblokk svært lik den opprinnelige Beta er brukt i Elantras, Tiburons og Tuscons. Beta II benyttes en motorblokk profilert rundt sylinderboringene, ekstra innvendige forsterkninger for økt styrke og en ytterligere transmonteringspunkt for å øke stivheten montering og redusere støy og vibrasjon. Den 2.7L V6 delta brukt en motorblokk av aluminium som tåler 400 hestekrefter verdt av turbo boost.

topplokk

Begge motorene bruker lignende aluminium topplokk, med to kamaksler per hode og fire ventiler per sylinder. De mer avanserte Beta II har mer effektive brennkammer og innsug og eksos porter for bedre ytelse og drivstofføkonomi. I tillegg bruker Beta II hodet Hyundai sin versjon av i-VTEC (kalt CVVT), noe som øker både drivstofføkonomi ved lave turtall og hestekrefter ved høy rpm. Men i motsetning til Hondas i-VTEC, Hyundai system fungerer bare på inntaket-sideventiler.

Roterende Assembly

Hyundais små Econo-motorer har kanskje ikke vært mye i hestekrefter avdelingen fra fabrikken, men deres sterke innvendige gjøre for utmerket kraftpotensial på aksjen short-blokk. Beta II utnytter smidd stål koble stenger brukes i tidligere 2.0L versjoner, og 2.7L V6 bruker litt svakere, men fortsatt sterk pulver metall-smidd koble stenger. Begge motorene bruker ganske sterke støpte veivaksler og mellom styrke støpte aluminiumsstempler, men ettermarkedet smidde aluminiumsstempler er tilgjengelig for begge.

Injeksjon, induksjon og eksos

Begge motorene bruker en masse luftstrøm (MAF) -kontrollerte, multi-point bensininnsprøytning, hjelpe dem til å lettere håndtere ettermarkedet modifikasjoner og utenfor forhold enn konkurrerende hastighet tetthet (SD) eller manifold lufttrykket (MAP) systemer. Beta II ikke bruker en MAP sensor, men det er en redundans til MAF sensor. V6 bruker en todelt inntak manifold svært lik i design til de som brukes på gamle 5.0L Mustangs. Beta II bruker en redesignet eksosmanifold med integrert katalysator for lavere utslipp; den 2.7L V6 bruker skilte katalysatorer og en "shorty" header-stil, støpejern manifold for økt ytelse.