moped FAQ

En moped er en lav hastighet rekke motorsykkel. Navnet kommer fra det faktum at mopeden er utstyrt med pedaler, slik at rytterne kan betjene den uten motor, kjører mye som en sykkel. Dette gjør mopeder et godt valg for de som søker å kombinere drivstoffeffektivitet med mulighet for trening. I de fleste tilfeller, mopeder har to hjul, men det er modeller med tre eller fire.

Hvor raskt og hvor langt kan jeg gå?

Toppfarten på de fleste mopeder er 30 til 35 miles per time, og de gjennomsnittlig 100 og 120 miles per gallon bensin. Siden den gjennomsnittlige gasstanken rommer ca en gallon, bør du være i stand til å reise 100 miles eller så på en tank. Hvis du har syklet i dine reiser, kan du ta en lengre tur på en moped uten å måtte stoppe for gass.

Trenger jeg en førerkort?

I de fleste stater, vil du trenge en gyldig førerkort eller løyve, og du må registrere din moped med statens Department of Motor Vehicles. Du må også forsikre din moped. Avhengig av statens lover, kan du bli pålagt å bruke hjelm. Mer enn én person kan sitte på en moped, og mange er bygget for to ryttere. Men dette kan ha en negativ effekt på manøvrerbarhet og gass kjørelengde.

Hvor trygt er Mopeder?

Mopeder er utstyrt med en rekke sikkerhetsfunksjoner. Brede dekk og støtdempere bidra til å gi stabilitet, som gjør lavt tyngdepunkt. Belysningen systemet gjør det lett å se og bli sett, og liker motorsykler, de er enkle å styre. De fleste stater tillater dem å bli ridd i sykkelfelt.

Hvor lenge de varer Do?

En typisk moped motor vil vare 10.000 til 20.000 miles. For å sikre lengst mulig, bør en vanlig vedlikeholdsplan følges. Dette inkluderer skifting av olje og smøre kabler, samt erstatte tennplugger. Du må også ta vare på kjeden, som innebærer å gjøre justeringer hver 500 miles og erstatte den etter 4000 miles. Du bør også endre bakdekket på 4000 miles og erstatte bremsene mellom 6000 og 8000 miles.

Trenger jeg å skifte gir?

Mopeder er utstyrt med automatiske girkasser, så du trenger ikke å skifte gir. Dette kan gjøre dem til et attraktivt alternativ for dem som søker glede av å ri en motorsykkel uten å måtte clutching og giring. Funksjoner som akselererer, bremser, og slå av og på lys kan gjøres mens du holder begge hendene på styret, som legger til sikkerhet og brukervennlighet.