Mobile Phone GPS sporingsteknologi

Mobile Phone GPS sporingsteknologi


Mobiltelefoner med Global Positioning System (GPS) chips kan ha sin plassering spores ved både brukeren av telefonen, og nettverket som mobiltelefonen er koblet til. Programvaren på den håndholdte eller nettverket kan brukes til å videresende denne informasjonen til tredjeparter, noen ganger ved valg av brukeren, andre ganger ikke.

Faktaene

GPS-systemer fungerer ved å koble mobiltelefonen til å bane geosynchronous satellitter; "Geostasjonær" betyr at de beveger seg med en hastighet som holder dem på samme sted i forhold til bakken, som samsvarer med hastigheten av jordrotasjonen. Når mobiltelefonen er innenfor rekkevidden av to GPS-satellitter, kan din posisjon bli triangulert matematisk (de tre punktene i trekanten er din mobiltelefon og de to satellittene). Denne plasseringen informasjon er alltid tilgjengelig, ved lov, til nødetatene når du plasserer en 911 anrop, og er derfor tilgjengelig for operatøren din også. Den beste måten å unngå å ha din posisjon sporet er å slå av mobiltelefonen.

Betydning

Beliggenhet-aware tjenester blir nå tilbudt, slik som Google Latitude, som gjør at du befinner deg å bli kringkastet til dine venner og kontakter. Denne tjenesten er fullt kontrollerbar av brukeren, som kan endre sine preferanser for å beskytte sitt privatliv. GPS-signalet er alltid tilgjengelig til nettverket når GPS er aktiv --- som kan spare minutter på beredskaps tider når 911 heter, og dermed redde liv. (Telefoner uten GPS kan ha sin plassering bestemmes mindre presist for nødstilfelle formål, ved hjelp av triangulering fra mobilnettverks tårnene.)

typer

Programvaretjenester er enten tredjeparts applikasjoner eller nettsteder (som Google Latitude), eller er en del av din mobiltelefon operativsystem. Sjekk manualen, eller ring din mobilleverandør, for å avgjøre om posisjonstjenester er slått på automatisk i telefonen. Hvis stedstjenester er levert av nettverksprogramvare, må du spørre operatøren din hvis du vil at personvernet mer enn standardinnstillingene gir.

Geografi

GPS er avhengig av satellitt-teknologi og teoretisk har en global rekkevidde, men det kan ikke trenge gjennom de fleste innendørs eller underjordiske steder. GPS nøyaktighet øker når du er innenfor rekkevidden til mer enn to GPS-satellitter.

Misforståelse

Flere nettsteder hevder å tillate noen å spore en mobiltelefon ved å skrive sine telefonnumre inn i området. Disse nettstedene er svindel; mens disse dataene kan være tilgjengelig via metodene nevnt ovenfor, ingen av disse plassering sporing databasene er offentlig tilgjengelig.