Mine RV batterier vil ikke lade

Mine RV batterier vil ikke lade


Rekreasjonskjøretøy (RVs) vanligvis har to innebygde batterier; et chassis batteri for å forsyne starteren, lys, tenning (SLI) system og en coach batteri for å levere "huset" kretser. Når begge batteriene ikke er lade sannsynligheten er at strømforsyningen er defekt, snarere enn at begge batteriene tilfeldigvis mislykkede samtidig. Strømforsyningen til bilbatterier fra en motor som går genereres av dynamo, så du må sjekke dynamoen og dens komponenter for å finne ut hvorfor begge batteriene vil ikke lade.

Bruksanvisning

1 Lad opp flate batterier med en lader. Jump-start motor og forlater dynamoen å lade opp et utladet batteri kan bidra til tidlig dynamo svikt.

2 Sjekk at dynamoen ikke kan raslet eller beveges på annen måte. Løse braketter eller løse bolter til braketter tillater at dynamoen til å vibrere, og kan bidra til for tidlig svikt.

3 Kontroller den automatiske beltestrammeren. Hvis den er låst opp på grunn av korrosjon vil det ikke virker riktig. The Serpentine beltet styrer dynamo vil dermed ikke har riktig spenning, og dynamoen ikke vil fungere på topp effektivitet. Hvis remstrekkeren braketten er løs, vil den bevege seg rundt under belastning, og dette kan også bidra til tidlig dynamo svikt.

4 Inspiser dynamo-batteri vevstol, spesielt terminalene, for lyd tilkoblinger. Gjør dette med motoren slått av. Dårlig forbindelse forårsaket av korrosjon eller løse terminaler på både positive og de negative sidene av en krets økning motstand mot strømmen, tvinger dynamoen jobbe hardere for å opprettholde batterienes kostnad. Dette kan stoppe batteriene lades opp og bidra til tidlig dynamo svikt.

5 Kontroller at serpentin belte ment å slå dynamoen er i orden. Gjør dette med motoren slått av. Beltet skal kjøres fra en trinse på veivakselen til en trinse på dynamoen. Hvis serpentin beltet sklir eller ødelagt, kan dynamoen ikke fungerer optimalt. Man bør være i stand til å bevege det ikke mer enn en halv tomme fra sin hvile, sentrert stilling når den står stille. Det skal ikke være noen sprekker eller tegn på slitasje.

6 Koble ledningene til din spenning tester til batteriet med motoren slått av. Koble den røde sonden av måleren til den positive batteripolen og den svarte sonden av måleren til den negative batteripolen. Sørg for at tilkoblingen laget er fast, og at flatene er alle rene. Sett måleren i henhold til produsentens instruksjoner for å teste en 12-volts system. Måleren skal gi en lesning av 12,5 til 12,8 volt.

7 Start motoren og la den gå på tomgang uten lys, vifter eller underholdningssystemer som skaper en kunstig avløp. Bruk din spenning meter for å teste over batteripolene. Avlesningen bør være ca 2 volt høyere enn spenningen på batteriet hviler når motoren er slått av. Hvis avlesningen er lavere enn 14 volt, dynamo eller spenningsregulator som ikke oppfyller behovene til batteriet. Hvis avlesningen er lavere enn de 12,5 til 12,8 volt det målt når den er slått av, er motoren bare kjører ved å tømme batteriet, og ikke fra kraft generert av dynamoen. Igjen, er dynamoen eller spenningsregulator ikke møte behovene til batteriet.

8 Se på serpentin beltet beveger seg gjennom trinsene på dynamoen, veivakselen og den automatiske strammeren. Hvis det er å hoppe, hoppe, eller hvis noen del av systemet synes å være ute av stilling, vil dynamoen ikke være i stand til å fungere korrekt. Dette vil nødvendiggjøre serpentin belte service eller utskifting.

9 Lytt til lyden gjort av dynamoen når motoren går på tomgang. Hvis en summelyd hørt, kan en intern lager har mislyktes. Dette vil nødvendiggjøre dynamo erstatning.

10 Ta dynamoen til en bildeler butikken med en benk dynamo tester for å bekrefte at dynamoen har sviktet. Gjør dette før du kjøper en ny dynamo.