Min Sportage vil ikke starte

Min Sportage vil ikke starte


Den Sportage er et mellomstore sport-utility vehicle som er produsert og solgt av Kia Motors America, en gren av Kia Motors Corporation, som er basert i Sør-Korea. Den Sportage tidvis kan trenge feilsøking som, akkurat som alle kjøretøy, det er tider når det ikke kan starte. I slike tilfeller kan du prøve noen enkle kontroller før du ringer en profesjonell mekaniker.

Bruksanvisning

1 Sjekk for å være sikker på rattstammen er ikke låst. Med rattstammen låst, vil nøkkelen ikke slå i tenningen. Drei rattet til venstre og høyre til du hører et klikk for å vise at den er i riktig posisjon, og deretter prøve å starte motoren.

2 Legg en gallon drivstoff til Sportage for å være sikker på at det er nok drivstoff til motoren starter. Uten nok drivstoff, kan motoren frese eller stenge helt, og vil ikke starte. Etter å legge til drivstoff, prøv å starte motoren.

3 Sjekk væskenivået i din Sportage. Se i bruksanvisningen for plasseringen av de målepinner for olje og overføring væske, og sjekke kjølevæske reservoaret. Sørg for at hver er full eller fylles mellom minimum og maksimum linjer. Uten de riktige væskenivåer, kan motoren bli skadet og kan ikke starte.

4 Lytt etter lyder som motoren er slått over. Den Sportage kan gjøre visse lyder som vil indikere grunnen til det starter ikke ordentlig. Hvis du ikke hører noen lyder når du vrir om nøkkelen, kan tenningslåsen være defekt. Hvis du hører klikkelyd, er starteren sannsynlig problemet. Hvis motoren starter og deretter spytter ut eller blir slått av umiddelbart, kan drivstoffpumpen, bensinfilter eller bensinledningen være defekt.

5 Sett nøkkelen i tenningen og vri den til "Tilbehør" modus. Slå på hodet lys og innvendig lys av din Sportage. Lysene bør komme på selv om motoren ikke er i gang. Hvis de ikke gjør det, vil batteriet må lades, hoppe-i gang, eller erstattes. Les brukerhåndboken for å finne den riktige batteriet for ditt kjøretøy.

6 Ring en mekaniker eller forhandler for ytterligere råd om startproblemer. Har bilen tauet til stedet der en profesjonell kan diagnostisere problemet.