Min Nikon D40 slår seg ikke på

Min Nikon D40 slår seg ikke på


Nikon D40 er et kompakt digital speilreflekskamera. Den ble introdusert i 2006. Kameraet har en 6-megapiksel CCD (charge coupled device) sensor og kan ta bilder med en hastighet på 2,5 bilder per sekund. Kameraet kan brukes i full manuell modus eller ulike program og scene opptaksprogrammer. Den er kompatibel med autofokus og manuell fokus Nikon-objektiver. Sensoren er en DX beskåret sensor som krever fotografer til å bruke en 1,5 FOV (synsfelt) avling.

Bruksanvisning

1 Ta ut batteriet, minnekort og linsen fra kameraet. Digitale kameraer trenger strøm for å fungere. Nikon D40 bruker et oppladbart batteri lithium-ion EN-EL9. Hvis dette batteriet ikke lenger har en kostnad eller er tom, vil kameraet ikke slå seg på.

2 Rengjør batterirommet og objektivkontaktene på kameraet. Fukt en bomullsdott med en liten mengde rensevæske. Rengjør forsiktig kontaktene inne i batterirommet, fjerne skitt eller sot bygget opp på kontaktene. Rengjør de små metallkontaktene på kameralinsen fjellet og på objektivet selv. Bruk en microfiber linseklut for å fjerne overflødig fuktighet fra kontaktene. La dem tørke godt før du fester objektivet.

3 Rengjør kontaktene på batteriet, ved hjelp av en bomullspinne fuktet med isopropanol, på samme måte som du renset kontaktene i batterirommet.

4 Bytt ut objektivet på kameraet, og installere et tomt minnekort og batteri som ble fjernet. Slå på kameraet. Hvis kameraet fremdeles ikke slår seg på, inspisere eksponeringsmodushjulet på toppen av kameraet for å se om det er fast mellom to moduser, som kan hindre at kameraet slår seg på.

5 Sett inn et nytt batteri hvis de foregående trinnene ikke føre til at kameraet slår seg på.

Hint

  • Når du laster ned bilder til en datamaskin, anbefales det å bruke en minnekortleser i stedet for å feste Nikon D40 direkte til datamaskinen. Selv om risikoen er lav, er det en mulighet for en elektrisk ladning fra datamaskinen skade kameraet eller batteri.