Min 2001 Dodge Ram vil ikke starte etter å ha sittet i en måned

Min 2001 Dodge Ram vil ikke starte etter å ha sittet i en måned


Hvis du ikke har operert på 2001 Dodge Ram for en måned eller lenger, kan du finne at lastebilen ikke vil starte. Lange perioder uten bruk kan føre til at lastebilens drivstoff og olje til å renne ut av motoren, eller at batteriet tappes som dynamoen ikke er å lade den regelmessig. Du kan følge noen enkle trinn for å fastslå hvorfor 2001 Dodge Ram ikke starter etter å ha sittet inaktiv i en måned.

Bruksanvisning

1 Sjekk for å være sikker på at din lastebil er i parken hele veien, og at styringen ikke er låst og hindrer nøkkelen fra snu i tenningen. Hvis du har en alarm med en cut-off, må du kontrollere at bryteren er i "på" posisjon, og at alarmen fungerer som den skal. Disse forglemmelser kan noen ganger være årsaken til problemet og er enkle å kontrollere.

2 Slå på lysene og radio. Hvis lys og radio ikke fungerer, har Ram batteriet trolig blitt tappet av sin makt. Prøv å jumpstart Ram. Hvis en jumpstart ikke fungerer, ta ut batteriet til en automatisk garasje for testing. Hvis lys og radio gjøre funksjon, er batteriet trolig ikke problemet.

3 Sjekk drivstoffnivå. Dersom trucken skrur når du vrir om nøkkelen, men starter ikke, problemet er sannsynligvis drivstoff relatert. Du kan ha forlatt lastebil med lite eller ingen gass i tanken, eller måleren kan lese at det er mer drivstoff enn det virkelig er. Hvis du forlot lastebil i et kaldt klima, kan vann i gass har frosset hindre drivstoff fra å nå motoren. Selv i varmt klima, kan vannet i tanken hindre brensel fra avfyring. Legg en beholder med tørr gass eller gassledningen frostvæske til drivstofftanken for å fjerne overflødig vann og prøv å starte på Ram igjen.

4 Sjekk bensinpumpen. Ha en hjelper slå av tenningen mens du lytter til motoren med panseret åpent. Når tenningen er slått, bør du høre litt klynking lyd som varer i noen få sekunder. Dette er drivstoffpumpen bringe bensin til motoren. Hvis du ikke hører denne lyden, kan det hende at bensinpumpen være defekt.

5 Sjekk tenningssystem sikring. En blåst tenning sikring er en usannsynlig årsaken til problemet, men er verdt en titt før du går videre til større ting. Du kan finne sikringen i lastebilens sikringsskap.

6 Finn ut om starteren fungerer. Hvis du har makt, men ingenting skjer når nøkkel svinger, kan problemet ligge med din starter eller startbryteren. Endre bryteren og se om det løser problemet. Hvis ikke, kan den nye start være nødvendig.

7 Ta kontakt med en bil mekaniker eller garasje hvis lastebilen fortsatt ikke vil starte. Spesialutstyr kan være nødvendig for å utføre tenning systemtester eller ytterligere analysere problemet.

Hint

  • Når du forlater bilen i lengre perioder, koble fra batteriet hvis det er mulig, og la det være minst en halv tank med tørrgass til.
  • Forlater bilen din til å sitte i kaldt vær kan tømme batteriet. Et utladet batteri er en ubrukelig batteri og oddsen er bilen vil ikke starte. Hvis du bor i et kaldt klima, og vil bli forlate 2001 Dodge Ram til å sitte i lengre perioder, utstyre lastebil med en heavy duty kaldt vær batteri.