Media Manager ikke virker på min Blackberry Curve 8520

Når Roxio Media Manager ikke fungerer med Blackberry Curve 8520, må du finne ut om sikkerhetsprogramvaren eller andre programmer er i konflikt med programmet. Du må kanskje også oppdatere programvaren. Som en siste utvei, må du kanskje fjerne og installere programmet.

Security Software

Din sikkerhetsprogramvare kan forstyrre Media Manager-programmet når du prøver å synkronisere den med din Blackberry Curve 8520. Åpne din anti-virus og brannmur innstillinger og legge til et unntak for Media Manager. Ta kontakt med din anti-virus og brannmur for å få hjelp med å legge til et unntak. Start datamaskinen på nytt etter å ha endret innstillingene og relansering Media Manager. Klikk "Aktiver Mass Storage" på telefonen din når du blir bedt.

oppdateringer

En oppdatering av Desktop Software kan inneholde en løsning for Media Manager når det ikke fungerer med Curve 8520. Kontroller at du har en Internett-tilkobling og starte Desktop Software. Klikk "Hjelp" i toppmenyen, og klikk deretter på "Søk etter oppdateringer." Klikk "get update" for å installere den. Når oppdateringen er fullført, vises en bekreftelsesmelding. Start datamaskinen på nytt og start Media Manager.

Avinstaller / Installer

Ved å avinstallere og installere Media Manager på datamaskinen, kan du muligens eliminere eventuelle problemer med den som arbeider med Curve 8520. Hvis søknaden ikke ble riktig installert, eller en av filene er korrupte, kan det føre til problemer. Klikk "Start" på datamaskinen, og klikk deretter på "Control Panel." Klikk "Programmer", og deretter "Roxio Media Manager." Klikk "Avinstaller." Du kan laste ned programvare for programmet på nytt fra Blackberry nettsiden.

andre programmer

I noen sjeldne tilfeller kan Media Manager oppleve kompatibilitetsproblemer med andre programmer som er installert på datamaskinen. Programmer som QuickTime eller annen Roxio programvare kan forstyrre Media Manager. Hvis du bruker enten QuickTime eller andre Roxio-programmer, avinstallere hver og starter Media Manager på nytt. Hvis det fortsatt ikke, avinstallere Media Manager og starte datamaskinen på nytt. Last ned og installer Media Manager på nytt. Hvis det fortsatt ikke fungerer, kontakt Research in Motion for å få hjelp.