Lydkvalitet av mindre mobiltelefoner

Lydkvalitet av mindre mobiltelefoner


Lydkvaliteten er et problem med alle mobiltelefoner, enten stor eller liten. Kombinasjonen av små mobiltelefoner 'lavt strømforbruk og et smalt spekter av frekvenser påvirker samtalekvaliteten, mens andre lydfunksjoner som involverer digitale filer påvirkes mer av lagringskapasitet. Selv om mobiltelefoner har lyden begrensninger for telefonsamtaler og høyttalertelefon volum, flere små telefoner gir tilstrekkelig lagringskapasitet og lydkvalitet som avspillingsenheter via stereoanlegg.

Batteritid

Batterilevetiden er en topp problem som påvirker lydkvaliteten og den generelle ytelsen av små mobiltelefoner. CNET Anmeldelser 'november 2011 sammenligning av mobiltelefon batterier avslører at iPhone 4 med 3G off er et sikkert valg for utvidet bruk, og leverer over 14 timer med strøm. Andre mobiltelefoner som tilbyr lang batterilevetid inkluderer HTC Legend, Motorola C139 og Nokia 1680.

Signalstyrke

Apple forbedret iPhone 4S sin samtalekvaliteten fra forrige versjon ved å integrere to antenner som "intelligent" bryteren mellom signaler for å få best mulig mottak. Et annet problem for noen iPhone 4S brukere ble dempet lyd for utgående samtaler, men det er mulig å forbedre en mobiltelefon signalstyrke ved å integrere telefonen med en antenne signal booster enhet. Liten og bærbar, signal boosters kan også forbedre mobiltelefon samtaler i svake dekningsområder, samt redusere brutte samtaler.

Høyttalere

Spennet av frekvenser en mobiltelefon høyttaler kan levere er smal, alt 750-2500 Hz. Vanligvis, jo mindre telefon, jo mindre sannsynlig høyttalerne vil produsere en ren lyd. Som frekvensrespons utvider, forbedrer lydkvaliteten. Små høyttalere også bidra til den tynne lyden som produseres av små mobiltelefoner; men ved hjelp av lydutgangen med kvalitet øretelefoner kan bidra til å forbedre lytteopplevelsen.

Opptak og avspilling

Apps, som ClearRecordLite for Android, kan gjøre smartphones bedre opptaksutstyr; de produserer klare taleopptak ved å senke bakgrunnsstøy, som er nyttig for å dokumentere foredrag eller samtaler. ClearRecordLite poster tale ved 16 kHz og musikk på 44,1 kHz. Applikasjonen inneholder også en slow play funksjon for transkribere. iPhone og Android-telefoner er også noen ganger brukt av fagfolk som kilder for lydavspilling via lydanlegg for offentlige arrangementer.