Lover om tukling med kilometerteller

Lover om tukling med kilometerteller


En kilometerteller registrerer det totale antall mil sjåfører har kjørt en bil. Tukling med en kilometerteller betyr å bruke fysiske eller elektroniske metoder for å gjøre kilometertelleren presentere et tall som er lavere enn det faktiske antall miles kjørt. Dette er en form for svindel fordi det gjør en brukt bil ser ut til å være verdt mer enn sin sanne verdi. Ifølge føderale undersøkelser, er det mer enn 450.000 tilfeller av tukling med kilometerteller hvert år i USA.

Sannheten i KM loven

Sannheten i KM loven av 1986 er det siste føderale lov om tukling med kilometerteller, som i juli 2011. Også kjent som offentlig rett 99-579, det mandater at noen overføring av eierskap av en bil må inneholde nøyaktig kjøretøy kjørelengde informasjon om tittelen dokumenter på tidspunktet for overføringen. Loven gjelder for enkeltpersoner så vel som bilforretninger. Loven inneholder også bestemmelser for å hindre endring av tittelen dokumenter. Selgere må skrive ut titler ved hjelp av en sikker prosess som vil etablere en "papirspor" om bilens kjørelengde.

Statens engasjement med Federal Law

Sannheten i KM loven satt et mål for stater å gi metoder for å sikre tittelen dokumentasjon av 1989, men tillot National Highway Transportation Safety Administration å gi extensions hvis nødvendig. Færre enn 10 stater møtte 1989 fristen. Men etter 1994, hadde alle stater oppfylt kravene som er fastsatt i loven.

State Laws

Mange stater har også egne lover om tukling med kilometerteller. I Missouri, for eksempel mandater statlige loven at forhandlere eller enkeltpersoner som arbeider i brukte biler må formidle til alle potensielle kjøpere antall miles som vises på kilometertelleren og må også opplyse om eventuelle endringer eller tilbakerulling som har oppstått på at kilometertelleren. For ytterligere å beskytte kjøpere, krever Missouri at kjøretøy med endrede odometers må ha en melding som vises på innsiden av venstre dørkarmen. Kunngjøringen skal gi informasjon om kilometertelleren manipulering som har oppstått.

Eksempel Straff for tukling med kilometerteller

De fleste personer som prøvde for tukling med kilometerteller går til staten i stedet for føderal domstol. Straffen for tukling med kilometerteller varierer i henhold til gjeldende statlige statuer. I Florida, for eksempel, tukling med en kilometerteller er en forbrytelse; å selge en slik bil utgjør en egen forbrytelse. I mange Florida tilfeller, tukling med kilometerteller resultater i anklager om kilometerteller svindel, tittel svindel og grand theft. Alle tre av disse er tredje grads forbrytelser i Florida. Lovbrytere kan motta inntil fem års fengsel og bøter så høyt som $ 5000 for hver ladning. Derfor kan en enkelt forekomst av skiftende en kilometerteller, og gir unøyaktige tittelen dokumenter, og selge bilen føre til 15 års fengsel og $ 15.000 i bøter. The Florida loven krever også de dømt for tukling med kilometerteller til å betale oppreisning til sine ofre.