Liste over hydrogenbiler

En hydrogenbil er et kjøretøy som bruker hydrogen som brensel. Hydrogen er ikke en energikilde, men snarere en bærer av energi. Dersom hydrogen drivstoff er laget ved hjelp av naturlige ressurser, for eksempel vind- eller solenergi, vil bilen være fri for utslipp av karbondioksid. Utvikling biler som er drevet av hydrogen drivstoff er en banebrytende teknologi som blir utforsket av flere bilprodusenter.

Ford Fusion Hydrogen 999

Ford Fusion Hydrogen 999 er en brenselcelle-race bil som ble bygget av Ford i samarbeid med Ohio State University, Roush og Ballard Power Systems. Fusion Hydrogen sette fartsrekord i august 2007 ved å nå en toppfart på 207 miles per time. Bilen ble avslørt i juli 2007 under en presentasjon på nyere teknologier på Ford. Navnet på Fusion 999 ble valgt til ære for Ford 999, som satte fartsrekord i 1904.

Honda FC Sport

Honda FC Sport er en høy ytelse, lav vekt konsept bil drevet av hydrogen drivstoff. Bilen ble avslørt i november 2008 på Los Angeles Auto Show. Det er en tre-seters sportsbil som har et lavt tyngdepunkt og null utslipp. FC i navnet står for brenselcelle, som representerer bilens alternative drivstoff kilde til hydrogen.

Buckeye Bullet 2

The Buckeye Bullet 2 er en Ohio State University student prosjekt. Det ble designet og bygget av studenter i samarbeid med flere partnere. The Buckeye Bullet 2 er en andre generasjons racerbil som ble bygget etter Buckeye Bullet 1. Denne bilen satt internasjonale rekorder ved å nå en hastighet på 303 mph i september 2009.

Mazda RX-8 Hydrogen RE

Mazda RX-8 Hydrogen RE er en sportsbil som kan kjøre på bensin eller hydrogen. Denne modellen er gategodkjent, og åtte biler har blitt leid ut siden februar 2006. Den har en automatisk girkasse alternativ og har en driving range på 100 kilometer under drift i hydrogen drivstoff modus. Hvis bilen går tom for hydrogen drivstoff, vil den automatisk bytte over til bensin. Sjåføren kan veksle mellom bensin og hydrogen under kjøring ved å berøre en knapp. Utseendet på bilen er designet etter Mazda RX og har en hytte som kan holde fire voksne komfortabelt.

Ronn Motor Scorpion HX

The Scorpion HX kjører på både hydrogen og bensin, og kan nå 40 miles per gallon. Bilen kan gå fra 0 til 60 mph på 3,5 sekunder og når en toppfart på 200 miles per time. Motoren, en Acura V-6 Type S, ligger i den bakre del av kjøretøyet. Bilen leveres som standard med en 300 hk motor, men kan oppgraderes til å produsere 650 hestekrefter. Utslippene av karbondioksid fra Scorpion HX er nesten null.