Klarlakk Teknikker

Klarlakk Teknikker


Klarlakk maling er en bil maling eller harpiks uten pigment eller farge. Den brukes på de fleste nye biler for å beskytte bilens farget lag med maling. Klarlakk påføres etter at basisbelegg, som gir en tett beskyttende belegg over bilens utside. Som alle maling, kan klarlakk falme og bli skadet over tid. Bileieren kan kjøpe og bruke klarlakk maling for personlig å fikse og vedlikeholde vanskelige områder.

Opprettholde klarlakk

Den klarlakk lag med maling påføres et kjøretøy av produsenten kan opprettholdes ved å kontrollere en bil hvile miljø. UV-stråler, regn, snø og varme kan all skade klarlakk maling så er det best å alltid parkere et kjøretøy innendørs. En luftkondisjonerte garasje er ideell for å forlenge levetiden til bilens maling jobb. Holde en bil av veien i løpet av spesielt tøffe værforhold vil også bidra til å bevare klarlakken laget.

Klarlakk skaper og opprettholder en skinnende utseende som kan bli falmet som en bil blir utsatt for vær og eksterne farer som fugleskitt, sand og tre saft. Hvis glans og glans av en maling jobb begynner å falme, kan det være på tide å røre opp klarlakken laget.

Prepping et klarlakk Touch-Up

Før du påfører klarlakken til et kjøretøy, er det viktig å øve skikkelig spray-maleri teknikk siden klarlakk maling kommer pakket i spraybeholdere. En blokk av tre er en passende praktiserende verktøy for å få en forståelse av hvordan å spray-maling konsekvent og jevnt over en gitt overflate.

Når du føler deg komfortabel sprøyting klarlakken, må temperaturen og forholdene kontrolleres for å sikre at malingen vil ta til bilens kroppen. Ekstrem varme eller kulde vil kompromittere en maling jobb og forårsake klarlakken til å bli tåkete ved påføring. En optimal temperatur for påføring av klarlakken faller mellom 60 og 90 grader Fahrenheit. Når du maler, unngå direkte sollys og noen form for nedbør (regn, snø, etc.).

Bruk av klarlakk

Ideelt sett bør klarlakk maling påføres innendørs i et temperaturkontrollert garasje. Ved hjelp av en boks med klarlakk, spray jevne tak med maling over bilen kropp. Malingen skal gå på jevnt, uten dugg eller miste generell farge klarhet. Som du spray, sørg for å overlappe de forskjellige lag av klarlakk påføres for å unngå synlige utseendet striper på bilens eksteriør. Vent i 10 minutter etter hver påføring av klarlakk for å gi malingen tørke og bånd med grunning. Inspiser hele bilen, på jakt etter peeling og kjedelig områder som kan kreve et ekstra lag med klarlakk. Ikke vask eller voks bilen i minst 30 dager etter maleri. Sørg for at området du arbeider i er godt ventilert.