Kan et digitalkamera bli brutt løs fra Cold Weather?

Kan et digitalkamera bli brutt løs fra Cold Weather?


Digitale kameraer er laget for å brukes nesten hvor som helst, men som de fleste elektroniske enheter, ekstreme værforhold bringe visse utfordringer som må vurderes. Mens kaldt vær kan skade selve kameraet, er det mer sannsynlig å forkorte batteriets levetid.

Batteri

Batterier arbeide gjennom en kjemisk reaksjon som gjør energi lagret i kjemikalier til elektrisk energi. Disse reaksjonene går saktere ved lave temperaturer, så batteriene fungerer ikke så effektivt. Et digitalt kamera vil signal det er ute av makt til å ta flere skudd eller enda holde på mye raskere når det er ute i kulden.

Regn og snø

Når det regner eller snør, om det kommer vann inn i kamerahuset gjennom sprekker eller når du endrer objektiver på et DSLR, det kan føre til elektriske problemer. Hold kameraet dekket for å unngå dette, selv skyting fra inne i en plastpose.

Kondensasjon

Når en kald kamera bringes i varmere og mer fuktig luft, kan fuktigheten kondensere på innsiden av kameraet, slik at samme skader som vann fra regn eller snø. For å unngå dette, la kameraet på et kjølig vinduskarmen slik at den kan varme opp sakte.