Kan en iPod brukes til å surfe på vanlige Internett?

Kan en iPod brukes til å surfe på vanlige Internett?


IPod er kanskje best kjent som en av de ledende personlige audio spillere på markedet. Men nyere modeller av iPod fungerer også som håndholdte datamaskiner som lar deg surfe på nettet, laste ned programmer og bruke en personlig organisator. Bare visse modeller lar deg surfe på Internett, men disse kan kobles til alle typer Wi-Fi.

Styles

Det finnes en rekke iPod-stiler tilgjengelig fra Apple. IPod Video eller Classic har ikke muligheten til å surfe på Internett. Men nyere generasjoner av iPod Nano kan. IPod Touch, som er tilgjengelig i en rekke størrelser, kan kobles til alle Wi-Fi i området.

Forbindelse

Hvis du vil bruke iPod Touch med Internett du kan trenge en kode for å koble til ruteren. Dette kan legges inn ved hjelp av tastaturet. For å koble til Wi-Fi det er akkurat som å bruke en bærbar datamaskin; velge nettverket, velger koble til, og skriv inn passordet hvis du blir bedt om. Du kan surfe hvilken som helst nettside, selv om det ikke er en mobil versjon. Med en Internett-tilkobling kan du også laste ned musikk til iTunes eller laste ned programmer som er laget for iPhone eller iPod Touch.

problemer

Hvis det ikke er et sterkt signal kan du ha problemer med å koble til Internett fra din iPod. Du kan også ha problemer hvis du prøver å koble til et sikkert nettverk og ikke har passordet. For å bruke Wi-Fi på iPod, må du være innenfor rekkevidde av et trådløst nettverk signal, men du trenger ikke å ha 3G-dekning eller være koblet til nettverket av en bestemt operatør.

Ringe opp

Du kan ikke bruke en iPod med en oppringt Internett-tilkobling med mindre den er koblet til en trådløs ruter. Når du er koblet til en ruter, vil iPod oppdage et trådløst nettverk, og du vil være i stand til å koble til Internett.