Kan du sette et forhåndsbetalt SIM-kort på en Q700 Slide?

Kan du sette et forhåndsbetalt SIM-kort på en Q700 Slide?


Motorola Q700, også kjent som Hiptop Slide, ble introdusert av T-Mobile i 2007. Som de fleste T-Mobile-telefoner, opererer Q700 på GSM-nettverket. Dette betyr at den kan brukes sammen med forskjellige nettverksoperatører via forhåndsbetalte eller utenlandske SIM-kort. Men for å dra nytte av denne funksjonen, må telefonen først låses opp.

GSM-nettverket

Global System for Mobile Communications, eller GSM-nettverk, er verdens mest brukte teknologien for mobiltelefoner, ifølge Global System for Mobile Communications Association. Selskaper som opererer på GSM-nettet er AT & T, T-Mobile og Rogers Wireless. Alle selskaper som bruker GSM-teknologi selge telefoner som er utskiftbare med alle andre GSM-nettverk. Dette betyr i praksis at hvis du kjøper en telefon fra T-Mobile - som Q700 - du kan bruke den på AT & T-nettverket.

Forhåndsbetalt SIM-kort

Telefoner som bruker GSM-teknologi kommer med SIM-kort. Disse er lite smartkort som bidrar telefoner til å kommunisere med sine respektive nettverk. Når Q700 var helt ny, den kom med en T-Mobile SIM-kort i den, slik at den kunne kommunisere med T-Mobile-nettverk. Forhåndsbetalte SIM-kort er kort gitt av andre operatører som kan brukes midlertidig i telefonene, slik at innringere til å bruke alternative tjenesteleverandører. Forhåndsbetalte SIM-kort ser akkurat ut som vanlige SIM-kort, men de har forhåndsbestemte mengder minutter på dem. Du kan teknisk sett inn et forhåndsbetalt SIM-kort inn i Q700, men telefonen må først låses opp til å bruke en annen operatør tjeneste.

Unlocking

Alle nye telefoner som er kjøpt fra T-Mobile kommer låst til sitt nettverk. Det betyr at du ikke kan bruke et forhåndsbetalt SIM-kort i Q700 til du fjerner låsen. Heldigvis kan dette ordnes raskt nok ved hjelp av en fjernåpningskode. Du kan få din kode fra T-Mobile kundeservice hvis du er en etterskudd eller forhåndsbetalt kunde. Hvis du er en etterskudd kunde, må du ha hatt service med T-Mobile i minst 40 dager, og har ikke bedt om en opplåsningskode i løpet av de siste 90 dagene. Hvis du er en forhåndsbetalt kunde, så må du ha minst $ 10 på kontoen din, eller du må ha fylt dine minutter i løpet av de siste 30 dagene. I tillegg må du ha vært en T-Mobile kunde i minst 60 dager.

Bruke forhåndsbetalte SIM med Q700

Etter å ha fått låsekoden fra T-Mobile, strøm ned Q700, og deretter ta ut batteriet dør. Fjern batteriet, og skyv ut den lille chip-kort som var plassert under batteriet. Sett den nye forhåndsbetalt SIM-kort, og deretter sette inn forhåndsbetalt SIM-kort som du har kjøpt. Nå, slå telefonen på igjen. Skjermen skal fortelle deg at det er ingen SIM, eller at du må skrive inn en kode. Dette er det punktet hvor du taster inn koden du fikk fra T-Mobile. Du skal nå kunne bruke den nye forhåndsbetalt SIM-kort.