Kan du koble opp diskanthøyttalere til samme Amp Som en subwoofer?

Kan du koble opp diskanthøyttalere til samme Amp Som en subwoofer?


Subwoofer forsterkere gir høyttalerne med all den kraften de trenger for å ryste jorden. En subwoofer gjengir svært dyp, lavfrekvente basslyder, 20-200 hertz. De er vanligvis 8 til 12 inches i diameter. En diskant produserer high-pitched lyder og er vanligvis ca 2 inches i diameter. Både en diskanthøyttaler og en subwoofer kan kobles til samme amp. Imidlertid vil lydkvaliteten bli redusert med mindre en passiv delefilter benyttes. En passiv delefilter sender høyfrekvent lyd til diskant og lav-pitched lyder til subwooferen, styrke klarhet i musikken.

Bruksanvisning

1 Koble subwoofer fra forsterker ved å skru eller frigjøring av høyttalerkabelen fra de positive og negative terminalene på forsterkeren. Dersom subwooferen ikke var koblet, hoppe over dette trinnet.

2 Klipp av tre lengder på høyttalerledningen: en ca 6 inches lang, og to som er omtrent lenge nok til å nå mellom subwoofer og diskant. Du kan bruke høyttalerkabelen som er koblet subwooferen til forsterkeren.

3 Avisoler ledningene ved hjelp av wire strippere. En wire stripper har flere skjær inni sporene spesielt formet for forskjellige målere av wire. Speaker wire er vanligvis 12 gauge. Å strippe 12 gauge speaker wire, plassere ledningen i sporet merket AWG 12, lukk deretter wire stripper håndtaket. Ved å rykke på ledningen, er isolasjonen strippet av og bart metall er eksponert.

4 Tvinn endene av ledningen inn i trange spiraler.

5 Koble 6-tommers høyttaler ledningen til forsterkerens positive og negative terminaler som tidligere var koblet til subwooferen. Høyttaleren ledningen består av to tilkoblede ledningene. Man vil ha en hvit stripe eller lignende merking. Plasser denne wire i den positive terminal og den negative til den andre.

6 Koble den andre enden av høyttalerkabelen inngangsklemmene av delefilter. Plasser den hvite ledningen i den positive terminalen, og plasser den andre ledningen i den negative terminalen.

7 Koble endene av de lange høyttalerledningene til de positive og negative utgangsklemmer av delefilter, å plassere ledningen med den hvite stripe i den positive terminalen som før. Det vil være to sett med terminaler, med ett sett merket "High Pass" og den andre er merket "Low Pass."

8 Koble ledningene som er koblet til "High Pass" terminal satt til diskant. Plasser den hvite ledningen i den positive terminalen, og plasser den andre ledningen i den negative terminalen.

9 Koble ledningene som er koblet til "Low Pass" terminal satt til subwooferen. Plasser den hvite ledningen i den positive terminalen, og plasser den andre ledningen i den negative terminalen.

10 Spille litt musikk. De høye pitched lyder blir guidet gjennom crossover til diskant, mens de lavt pitched lyder blir guidet inn i subwooferen.