Kan du koble HDMI-kabler til en Surround Sound System for Sound?

Kan du koble HDMI-kabler til en Surround Sound System for Sound?


Mange komponenter for hjemmeunderholdningssystemer har nå HDMI-utganger til å drive digital video og opptil åtte kanaler med lyd på en enkelt kabel. Hvis du kobler en HDMI-kabel fra en signalkilde direkte til en HD-TV-apparatet, kommer lyden ut på TV-høyttalerne. Legge til en AV-mottaker til systemet gjør at du kan koble til surround høyttalere.

HDMI-kabler

HDMI-kabler bruker flat "edge" kontakter med 19 pins å bære høy kvalitet digital video og opptil åtte kanaler med lyd på en enkelt kabel. Kilder med HDMI-utganger har DVD-spiller, Blu-ray-spillere, HDTV-set-top-bokser, kabel eller satellitt-mottakere, digitale videoopptakere, datamaskiner og spillkonsoller. Hvis en kilde inserts surround signaler på HDMI bussen, kan en nyere AV-mottaker plukke lydsignalene av og sende dem til surround høyttalere i stedet for å sende dem til høyttalerne på HDTV.

AV-mottaker alternativer

Når high definition multimedia interface kom ut i 2002, var det mange mottakere ikke har HDMI-funksjonen, og problemer med tidligere versjoner laget fremtiden for HDMI tvilsom. Men innen 2009, HDMI versjon 1.4 korrigert de fleste av problemene og AV-mottaker produsenter begynte å legge funksjonen. Hvis du legger til en ny AV-mottaker til systemet, sørge for at den har minst HDMI versjon 1.4 og de nyeste lyd-funksjoner som er tilgjengelige når du kjøper den.

AV-mottaker innganger

Din nye AV-mottaker bør ha nok HDMI-inngangsporter for alle HDMI-video og lydkilder som du ønsker å legge til systemet som innlemme surroundlyd. Andre innganger inkluderer kompositt og komponent video, stereofonisk lyd med venstre og høyre kanal innganger, og diverse andre formater, inkludert optisk fiber og kabel-innganger for spesielle applikasjoner for uvanlig lange kabelstrekk. Velg en AV-mottaker for innganger og utganger som gjelder for ditt system.

AV-mottaker utganger

En HDMI-utgang vil gå til den digitale bildeskjermen av systemet. Mottakeren kan også ha en komposittvideoutgang å sende analoge signaler til en bildeskjerm. Du kan bruke surround sound-funksjonen med enten type skjerm. Fem utganger fra receiveren koble til surround høyttalere. Det kan rute noen av HDMI-inngangene til surround høyttalere, og mottakeren volum styrer lydnivå.