IPod og iPhone lader kompatibilitet

IPod og iPhone lader kompatibilitet


Noen iPod lader ledninger er kompatibel med iPhone, mens andre ikke er det. Dette skyldes endringer mellom de ulike generasjoner av iPhone og iPod. Selv om ledningen ser det samme, kan strømtransformatoren ikke konvertere din husstand strøm til samme utgang for lading. Selve ledningen, når det brukes med en datamaskin USB-port med transformatoren fjernet, er utskiftbare blant Apples mobile enheter.

Lader Merking

Den store firkantede delen av din iPod eller iPhone lader som plugges inn i veggen bør liste laderens wattstyrke samt enheten den er designet for. Sjekk spesifikasjonene for den enheten du vil lade. Hvis de stemmer overens med laderens etikett, da laderen er kompatibel. Du kan finne enhetens spesifikasjoner på Apples nettside ved å skrive inn din modell og uttrykket "Tekniske spesifikasjoner" i "Search" boksen på nettstedet. For eksempel inn "iPod nano tredje generasjon tech specs." Hvis du ikke vet hvilken modell eller generasjon du har, har Apple en identifikasjon side på sin hjemmeside også.

Generelt Kompatibilitet

Generelt bør iPod- og iPhone-ladere fra modellår før 2010 være kompatibel med både enhetstyper. I 2010 iPhone 4-modellen lansert med en effektøkning på 10 watt, noe som betyr at det krever mer strøm enn andre iPod-modeller, så det er laderen vil gi mer. Nåværende modell iPods og iPhones støtter ikke FireWire lading som tidlige modeller gjorde, slik at disse ladere er inkompatible.

inkompatibel makt

Hvis iPod lader slipper ut mindre strøm enn iPhone behov, for eksempel hvis du bruker en iPod Nano lader for en iPhone 4, vil du ikke skade telefonen eller laderen. I stedet kan du få en feilmelding som sier at iPhone lades ikke. Dette er fordi mengden strøm som trengs for grunnleggende iPhone drift er mindre enn den strømmen den trekker ut av laderen. Men hvis du setter den i hvilemodus, kan du få en liten kostnad, men lading på denne måten vil ta lengre tid enn å bruke den riktige ledningen. Bruke iPhone 4s lader for iPod kan føre til problemer, så det er tryggest å ikke bruke det, selv om en og annen tilfeldig ledningen swap ikke skal skade din iPod.

utskifting Adaptere

Apple og andre produsenter selger reservestrømadaptere for iPod og iPhone. Hvis du har en lader som ikke kom med den opprinnelige enheten emballasje, se etter en effekt etikett eller annet sted på laderen. Som med Apple laderen som fulgte med enheten, bør ladeutgang matche din iPod eller iPhone spesifikasjoner. Generelt vil adaptere fra før 2010 ikke har nok strøm til iPhone 4 eller fjerde generasjon iPod Touch. Apple gjør selge universelle adaptere som kan brukes med en rekke kraftbehov, slik at disse ladere kan brukes til flere iPod og iPhone-modeller. Sjekk emballasjen eller Apple Store beskrivelser for nærmere detaljer om din adapter modell.