Instruksjoner om hvordan å drive en dumper

Instruksjoner om hvordan å drive en dumper


Å kjøre en dumper er en fin måte å utnytte en kommersiell førerkort, fordi denne stillingen kreves på hver byggeplass og jobbmulighetene er mange. Flere skoler og etater er tilgjengelig for å trene deg i å kjøre en dumper. Du vil ikke bare lære å bruke denne bilen, men også bli kjent med og informert om sikkerhetstiltak. Foruten å få en CDL er det spesifikk trening er nødvendig for å drive en dumper

Bruksanvisning

1 Kontroller trucken for skader eller mangler som kan hindre kjøring før du bruker bilen og fylle ut et kontrollskjema. Department of Transportation krever at en inspeksjon formen fylles ut hver dag før en hvilken som helst lastebil er satt i drift.

2 Still inn setet slik at de gir og pedaler er lett innenfor rekkevidde og justere speil slik at du har et klart syn på lasteplanet. Kontroller at sikkerhetsbeltet er festet og sikret.

3 Senk seng av lastebilen helt før kjøring hvor som helst. Dersom lasteplanet ikke er senket, kan rester igjen i lastebilen fly ut og medføre en sikkerhetsrisiko. Også når du sikkerhetskopierer, alltid ha noen å se på, slik at de kan henvise deg som dumper har alvorlige blindsoner.

4 Sett girspaken i fri og sett på parkeringsbremsen før du starter motoren. Start motoren ved å engasjere clutchen, trykker pedalen hele veien til gulvet, og tråkke på bremsen når du vrir om nøkkelen. Vent noen minutter etter at motoren er på for temperatur og lufttrykk for å bygge opp. Skift til første gir og slipper clutchen sakte samtidig legge press på gassen.

5 Skift til andre utstyr som lastebilen begynner å bevege seg. Sørg for å engasjere clutchen hver gang du skifte gir. På 15 mph bør du skifte til tredje gir og når du når 35 km / h eller mer, bør du være i fjerde gear.

6 Parkere lastebil på et plant underlag eller liten skråning å sørge for at fronten på lastebilen peker oppover. Ut av førerhuset, og hekt bakluken på lasteplanet. Komme tilbake i førerhuset og bruke spaken ved siden av girstangen til sakte slipper lasteplanet. Trykk hydraulikk motion-knappen for å løfte sengen og tømme innholdet i lasten.

Hint

  • Bruk alltid trappen og ta strykejern og ansikt bilen når komme inn eller ut av lastebilen. Dekk belastningen når du kjører på veien for å unngå å fly rusk som kan føre til en ulykke.
  • Når du er på veien, kjøre på eller under fartsgrensen. Dump lastebiler er ikke konstruert for fart og kan lett tippe på kurver.