Instruksjoner for hvordan du bruker et digitalt kamera

Instruksjoner for hvordan du bruker et digitalt kamera


De grunnleggende instruksjoner for bruk av et digitalt kamera er omtrent det samme, uansett hvilket merke kamera du har. Utløserknappen er alltid på høyre side av kamerahuset. Dens LCD-skjermen er nødvendig for å ramme inn bildet og forhåndsvise det ferdige produkt; denne skjermen er alltid på ryggen, sammen med en menyknapp og navigeringskontroller. Dette gjør det enkelt å bruke forskjellige kameraer eller låne andres modell for en prøvetur eller et spesifikt behov.

Bruksanvisning

1 Forsikre deg om at kameraet har friske batterier og et SD-minnekort for opptak av bilder. Mange kameraer bruker samme rommet på undersiden av kameraet for å holde begge batteriene og minnekortet.

2 Slå på kameraet ved hjelp av strømknappen. Hvis dette er første gang du bruker kameraet, vil det gi deg instruksjoner for innstilling av dato, tid og språk på LCD-skjermen.

3 Flytt modus valghjulet til "Auto" for å sette kameraet i sin helautomatisk modus. Kameraet vil velge riktig blenderåpning og lukkerhastighet, avhengig av lysforholdene. Det vil varme opp opp blitsen, hvis det er nødvendig.

4 Bruk LCD-skjermen eller søkeren på kameraet - hvis den har en - for å ramme bildet.

5 Trykk lukkerknappen halvveis ned, til å engasjere seg kameraets autofokussystem.

6 Trykk lukkerknappen helt, for å ta bildet.

7 Se på LCD-skjermen for å se en forhåndsvisning av bildet. Bildet vises i noen sekunder, og deretter forsvinner.

8 Endre modus til "Preview" for å vise alle bildene på LCD-skjermen på kameraet. Bla gjennom bildene ved hjelp av retningsknappene. Bruk sletteknappen for å fjerne uønskede bilder; denne knappen er vanligvis representert av en papirkurvikonet.

9 Koble kameraet til en datamaskin ved hjelp av USB-kabelen. Den lille enden går inn i porten på kameraet, og den store enden kobles til porten på datamaskinen. Følg maskinens instruksjonene for å laste ned bildene fra kameraets minnekort.

Hint

  • Bruk kameraets største bildestørrelse, som vil gi deg mer muligheten til å beskjære bilder og muligheten til å skrive ut bilder av høyere kvalitet. Finn alternativet i "Set-Up" -menyen. Se etter et alternativ som heter "Fine".
  • Bruke zoom objektiv på et digitalkamera ofte gir bilder som er mindre skarp. Prøv å flytte deg selv først for å få nærmere handlingen.
  • Kjenn den optimale avstanden for kameraets blits, vanligvis 10 til 12 fot. Står for nær motivet vil overeksponere bildet ditt. Stående for langt unna betyr at blitsen er stort sett ubrukelig.