Infrarødt lys Vs. Mobiltelefon

Infrarødt lys Vs. Mobiltelefon


Den infrarøde (IR) elektromagnetiske spekteret blir brukt for trådløs kommunikasjon. IR overføring også brukes i medisinsk teknologi, for imaging (i nattsyn eller overvåkingskameraer), og i elektroniske enheter som mobiltelefoner, TV-fjernkontroller, PDA-er og bærbare og håndholdte datamaskiner. I dag er tre trådløse medie (moduser for overføring) brukte: IR-lys, radiofrekvens stråling og lydbølger, ifølge Netrino LLC, en programvare utdanning fast. De to første brukes i mobiltelefoner.

infrarød teknologi

Infrarød (IR) bølgelengde er ca 900nm. De fleste protokoller for overføring av data i dette spekteret tillate mellom 4 og 120 biter / sekund. IR sendinger er kort rekkevidde (ca 1m), sammenlignet med andre typer radiobølger - en potensiell ulempe. Det er også en fordel. På grunn av IR-signalet sendes ut i en smal kjegle av lys og med svak signalstyrke, er det lite forvirring om hvilken enhet kommuniserer med hvilken. Dessuten er farene ved forstyrrelser eller avlytting minimert.

Cell Phone Applications

Infrarødt lys Vs. Mobiltelefon

Mobiltelefoner er utstyrt med USB-IR-portene

IR lys brukes i mange mobiltelefon modeller for å overføre data mellom enheter. Anvendelser av IR bruker skriver ut dokumenter, koble til et nettverk, utveksle visittkort og synkronisere adressebøker på to enheter. Ifølge Phone Scoop, de fleste datamaskiner krever en USB IR-adapter for å kommunisere med en telefon via infrarød. I tillegg kan smartphones kontrollere hjem audiovisuelle enheter ved hjelp av IR, men kan kreve tredjeparts programvare. IR-teknologi kan koble telefonen til en datamaskin, slik at datamaskinen kan bruke telefonen til å opprette en datatilkobling til Internett eller for synkronisering. Den kan også brukes til å utveksle informasjon (for eksempel adressebokoppføringer, kalenderhendelser) med andre telefoner eller IR-utstyrte skrivere. IR har begrensninger, men: mobiltelefoner er fortsatt ikke utstyrt med IR-kamera for å avgjøre hvilke skiver av storfekjøtt er bedre enn andre.

bransjestandarder

Infrared Data Association, et konsortium av 150 selskaper, ble grunnlagt i 1993 for å fremme standarder for punkt-til-punkt-IR kommunikasjon. Ellers selskaper kan ha utviklet sin egen, proprietære IR-teknologi. Ifølge sin formålsparagraf, IrDA støtter en internettfaks, punkt-til-punkt bruker modell og anvendelse i et bredt spekter av apparater, databehandling og kommunikasjon devices.The protokoll for IR overføring er kjent som IrDA. Netrino rapporterer at IrDA data, som har en synkron 4 Mbps alternativet, er bosatt i cirka 50 millioner bærbare datamaskiner, skrivere, håndholdte PC-er, PDA-er og andre elektroniske enheter. Fordi IrDA er en eldre, godt etablert standard, mange leverandører er tilgjengelige og kostnaden av å inkludere IrDA maskinvare og programvare er lav. IrDA er en fordel der for mye forstyrrelser gjør radiooverføring unfeasible.

Rival Bluetooth-teknologi

Infrarødt lys Vs. Mobiltelefon

Bluetooth har erstattet IR på nyere mobiltelefoner.

Til sammenligning med IrDA, er Bluetooth en standard som bruker radiosendinger i 2,4 GHz-frekvensen. IrDA ble i stor grad erstattet av Bluetooth trådløs kommunikasjonsprotokoll i løpet av 2000-tallet, men mange enheter fortsatt bruke IR-overføring. IR har maksimal overføring av 4 Mbps, sammenlignet med Bluetooth samlede 1Mbps. Bluetooth har lengre rekkevidde, siden den bruker radiobølger i stedet for lys, melder Telefon Scoop. Bluetooth sender opp til 100 meter unna, sammenlignet med 1m for IrDA. Bluetooth er multi og omni-retningsbestemt, mens IrDA er punkt-til-punkt og smal vinkel (30 grader). Fordi Bluetooth-aktiverte mobiltelefoner kan potensielt kommunisere med så mange enheter på en gang, og er sårbare for avlytting, er datasikkerhet et problem. Dermed endrer kryptering og frekvensen som brukes på å stoppe sikkerhets innbrudd.