Informasjon om Oldsmobile Alero

På slutten av 1990-tallet ble Oldsmobile sliter med å appellere til en yngre demografisk. Etter to tiår med middelmådige småbil design, Oldsmobile introduserte Alero i 1999 som et sportslig alternativ som var "ikke din far Oldsmobile», ifølge selskapets reklame banen på den tiden. Den erstattet den Achieva, som ikke solgte godt. Den Alero var en av de siste fem modeller produsert av Oldsmobile da merket ble faset ut i 2004.

Concept Car

Oldsmobile avduket Alero Alpha konseptbil i 1997. Som de fleste konseptbiler, mange av dens funksjoner ble aldri ment for produksjon. Den sporty følelsen av V6 coupe konsept gjorde sette til Aleros som ble produsert, spesielt de to-dørs modeller.

Introduksjon

Når Oldsmobile introduserte Alero, Aurora var selskapets premiere luksus kjøretøy. Det var en tydelig Oldsmobile stil i de siste dagene av produksjon. Aurora, Alero og mellomstore Intrigue skapte en "enhetlig familie look" i utstillingslokalet, ifølge nettstedet OutrightOlds.com.

Egenskaper

Den Alero var tilgjengelig i to- eller fire-dørs modeller. Et fremtredende trekk var dens store baklysene. De første modellene var kun tilgjengelig med automatgir, men en fem-trinns alternativet ble lagt i 2000. Alero modeller inkludert GX, GL og GLS. Den Alero var sammenlignbare med Pontiac grand am, Chevrolet Malibu og Oldsmobile Cutlass.

motor~~POS=TRUNC

Den Alero var tilgjengelig med en firesylindret eller V6-motor. I 2002 Oldsmobile tilbudt en drivstoffeffektive firesylindret motor som reduserte hestekrefter 150-140 og dreiemomentet fra 155 fot-pounds til 150 fot-pounds.

Interiør

Den Alero interiør kom i en to-tone design. En forbruker gjennomsyn på Edmunds.com streket komforten av setene og synligheten av dashbordet kontrollene, men kritiserte Alero for subpar kvalitet sammenlignet med utenlandske biler i samme klasse.

Chevy Alero?

GM solgte Alero i noen europeiske land - spesielt Russland, Ukraina, Belgia, Nederland, Norge og Sverige - men under Chevrolet navn.

endelig 500

Når General Motors kunngjorde at de ville slutte Oldsmobile i 2004, ble en minne limited edition Slutt 500-serien tilbys i Alero i en mørk kirsebær farge. En Alero var den endelige modellen Oldsmobile noensinne produsert når den rullet av samlebåndet i Lansing, Michigan, anlegg 29 april 2004.