Informasjon om Contarex Bullseye Kamera

Den Contarex Bullseye kan godt være den kuleste kameraet noensinne utgitt. Et ikonisk manual film SLR-kamera, det fikk sitt kallenavn på grunn av rødlig lys meter over sin linse.

Produsent

Zeiss Ikon gjort Bullseye kameraet. Det tyske selskapet begynte å lage kameraer i 1926, og det var, på en gang, verdens største kamera produsent. Zeiss Ikon begynte å produsere den Contarex linje av kameraer i 1956. De var kjent for sin vekt og high-end produksjon verdi.

Den Contarex Linje

Kamera samlere vurdere Contarex linjen for å være Zeiss Ikon topp 35 mm speilreflekskameraer. Selskapet designet disse kameraene uten å vurdere pris eller vekt. De fleste Contarex kameraer veie mer enn 2 lbs. uten en linse. Den Bullseye kamera var den første av Zeiss Ikon syv Contarex modeller.

Bullseye modeller

Fem kjente modeller av Bullseye kamera eksisterer. De ulike modellene har serienummer som begynner med A, B, D, E eller G. Bullseye har lukker innstillinger fra 1/1000 sekund til 1 sekund og blender varierer fra F1.4 til F22, avhengig av objektivet. Zeiss Ikon designet fire objektiver spesielt for Bullseye: et vidvinkelobjektiv, en 50 mm normal linse, en telelinse og en zoom linse.